Зірка тижня
Подобається

Ані Лорак: як за 10 років Попелюшка з Буковини стала «ворогом народу» (ФОТО, ВІДЕО)

28/09/2015     Автор: Ігор Нагорний
Ані Лорак: як за 10 років Попелюшка з Буковини стала «ворогом народу» (ФОТО, ВІДЕО)

Українській співачці Ані Лорак 27 вересня виповнилось 36 років. День народження вона відсвяткувала на сцені Льодового палацу в СанктПетербурзі, де дала сольний концерт "Кароліна".

3609

В цьому шоу, як і в численних інтерв'ю, Ані Лорак розкручує тему свого важкого дитинства.

"Це історія в піснях про маленьку дівчинку з крихітного містечка, яка не мала за плечима нічого, крім бажання стати співачкою", — каже Ані Лорак на своєму сольному концерті.

Дійсно, в ранньому віці Кароліні довелося несолодко. Її батьки розлучилися, і від злиднів мати Кароліни віддала дочку і середнього сина в інтернат.

Історія успіху Ані Лорак так і залишилася б історією про бідну Попелюшку, яка всупереч усім негараздам стала принцесою естради. Але доля зіграла з нею злий жарт. У Росії, в розпал боїв на Донбасі, співачку нагородило Ru TV двома самоварами. Титул "Найкраща співачка року в Росії" став клеймом і поклав початок лютій ненависті до української співачки на батьківщині.

Ані Лорак і Майдан

Насправді, суспільство відвернулося від Ані Лорак ще задовго до церемонії "Ру.ТБ" через її необережні висловлювання про Майдан.

На початку грудня 2013 року вона з Ігорем Крутим записувала в Києві пісню і дала спільне інтерв'ю журналісту "ТСН. Особливе", який не забув розпитати виконавців про політику. Російський композитор без коливань торкнувся злободенної теми і жорстко порадив українцям не ходити на Майдан.

"Не збиратися в районі Майдану, а думати, як зробити країну багатою так, щоб не було ніяких потрясінь для країни. І так є тонка грань, коли Україна поділяється на західну і східну, і кожен вогник може стати величезними наслідками для цілісності країни", — сказав Крутий.

Ані Лорак, у свою чергу теж довелося підтримати розмову.

"У світі всі біди від нестачі любові, тому наше завдання примножити любов. І щоб всі конфлікти, які в житті не були, вирішувалися за допомогою любові, миру, злагоди і взаєморозуміння", — прокоментувала Ані Лорак.

Ряд видань пізніше випустив коментар Лорак і Крутого під загальним заголовком "Ані Лорак порадила українцям не ходити на Майдан".

978714_3

Всього за декілька днів скандал з "недолюбленими майданівців" набрав таких обертів, що прес-служба співачки зробила від її імені офіційну заяву з посиланням на головний закон країни.

"Згідно з Конституцією і законами України, кожна людина має право висловлювати свою особисту думку. Я розумію тих, хто відчайдушно відстоює право на світле майбутнє своїх дітей та сімей. Але я категорично проти насильства. Ми не повинні допустити ніяких жертв ні з однією з сторін. І зараз найважливіше — знайти вирішення проблеми мирним шляхом. Саме це — ознака зрілого, європейського та цивілізованого суспільства", — заявила Ані Лорак.

У результаті Ані Лорак так до кінця і не визначила своєї чіткої політичної позиції, а висловлювання проти насильства і війни сприймаються народом як бажання піти від питання.

У травні 2014 року співачка випустила емоційний кліп на військову пісню "Мальви" і знову спровокувала скандал.

 

Ані Лорак запідозрили у нещирості та бажанні нажитися на трагедії українських родин, чиї сини гинуть на Донбасі. Осуджуючи Лорак за гру на емоціях, користувачі соцмереж пригадали їй все – від підтримки Януковича до висловлювань про Майдані.

Премія "Ру.ТБ" в травні 2015 року, на якій Кароліну назвали кращою співачкою, стала останньою краплею. Правду кажучи, нагороду тоді отримала українка Віра Брежнєва і Лобода, але ніхто вже не звертав на це уваги.

"Баблорак" — так стали звати Ані Лорак після отримання скандальної премії. Сама співачка на зауваження вирішила не реагувати, продовжила виступати в Росії і з гордістю приймати нагороди від москвичів.

Після багатьох місяців Ані Лорак припустила, що кампанія проти неї була цілеспрямовано продумана.

5eFRV4UfjGI

"Я думаю, що був зроблений аналіз, кого краще зачепити, щоб гарненько пропіаритися. Навіть, коли я брала премію "Ру. ТБ" крім мене, взагалі-то, було багато українських артистів. Рік ми працювали над шоу "Кароліна". Воно номінувалося. Я приїхала на музичну церемонію і отримувала цю нагороду за абсолютно український продукт. І привезла цю нагороду, природно, в Україну. Я була тут", — спробувала виправдатися вона в інтерв'ю Маші Єфросиніної.

Вже після публікації цього висновку про "теорію змови", напередодні парламентських виборів, до цькування Ані Лорак втрутилися депутати. На початку вересня цього року Рада прийняла рішення позбавити Ані Лорак, а також Таїсію Повалій та ряду інших знаменитостей звання "Народний артист України". У відповідь Ані Лорак ініціювала петицію на ім'я Президента Петра Порошенка з проханням не забирати у неї звання. В якості аргументу артистка планує докласти голоси своїх фанатів, але станом на кінець вересня їх кількість налічує всього трохи більше тисячі підписів з 25 тисяч необхідних.

Виступи за любов

Що насправді керувало Ані Лорак, коли вона їхала на концерти в Росію під час війни в Україні? Навряд чи тільки гроші. Пояснити недалекоглядні вчинки цієї співачки можна її ж цитатою: "у світі всі біди від нестачі любові". Дівчинці, яка виросла в інтернаті, любові і, правда, не вистачало. Батьки розлучилися, і мати віддала Кароліну разом з середнім братом в інтернат.

"Що ж стосується батьків, яких так не вистачає дітям в інтернаті… Звичайно, мені хотілося турботи, тепла, любові, і я іноді плакала ночами. Мені хотілося, щоб батьки пишалися мною, щоб я була центром їхнього всесвіту, як сьогодні для мене є центром моя чотирирічна дочка Соня", — розповідає тепер Ані Лорак в інтерв'ю російському виданню 7days.ru.

Крім того, що Кароліні не вистачало тепла від батьків, так ще і однокласники з більш забезпечених сімей постійно жартували над нею. Заткнути кривдників за пояс допомогла сцена.

564087

"Все змінив вечір самодіяльності, після якого до мене почали ставитися набагато краще. Мені доручили вивчити і заспівати пісню на шкільному заході. І ось я вийшла на сцену. І заспівала так, що зал вибухнув оплесками. Там, у залі, сиділи ті, хто виставляв мене замазурою. Але я була над ними, тому що я — на сцені, а вони внизу. Я у ці хвилини просто літала! І, пам'ятаю, сама дивувалася, що можу так співати. Виявилося, що є таке місце, куди варто вийти, як мене всі починають любити. Це місце — сцена — моя стихія. Мені просто треба було стати співачкою, щоб відчути себе щасливою", — згадує Ані Лорак.

Фокус з отриманням любові, тільки тепер від багатомільйонної аудиторії, Кароліна використовують донині. Співачка дуже засмучується, якщо не вдається дістати "дозу" загального обожнювання, а тому ніколи не відмовляється від виступів ні на рідній Буковині, де її шанують як ідола, що втілив "американську мрію", ні в Росії, де полюбили красиву Попелюшку з України.

"Я не зможу жити без сцени. Приїжджаю з гастролей і кажу – все, не можу… більше не поїду. Але проходить декілька днів, я висипаюся, приходжу в себе і починаю дивитися – коли вже концерт. Що, мене ніхто не любить? Що мене забули? Отже, кому вони аплодують – якомусь іншому артистові? І це якась залежність. Так, це хвороба", — зізналася Кароліна у відвертому інтерв'ю Єфросиніної.

Так що Ані Лорак навряд чи коли-небудь відмовиться від концертів у Росії. Навпаки, вона лише розширює географію своїх фанатів і навіть своє шоу "Кароліна" вперше представила не в Україні і не в Росії, а в Дубаї.

ani-lorak-zapisala-klubnjak_rect_a06e4da1ae878314335b532c63addd67

"Ані стала першою співачкою з країн колишнього СНД, яка виступила перед 3-тисячною аудиторією на цьому майданчику. А шоу "Кароліна" було внесено в офіційний список подій, що проводяться в Еміратах", — йдеться на офіційному сайті Лорак.

Крім того, напередодні свого дня народження Ані Лорак презентувала новий кліп "Осенняя любовь", який знімала в Києві.