Як українські президенти святкують дні народження: безглузді подарунки, танці та стриптиз (ФОТО, ВІДЕО)

27/09/2015     Автор: admin
Як українські президенти святкують дні народження: безглузді подарунки, танці та стриптиз (ФОТО, ВІДЕО)

122956

Дні народження українських президентів за двадцять чотири роки незалежності проходили по-різному: хтось скромно насолоджувався сімейним теплом домівки, а хтось влаштовував масштабні вакханалії.

Однак і в тому, і в іншому випадку до іменинникам приходили "на уклін" як нардепи і найближчі соратники, так і зірки естради, приносячи з собою дорогі, елітні, а іноді і дивні подарунки.
Президент України Петро Порошенко 26 вересня святкує свій 50-річний ювілей. В цей день ми вирішили згадати, як свого часу відзначали дні народження політики найвищого рангу, і чому Янукович міг би виграти в конкурсі найбезглуздіших подарунків.
Петро Порошенко
Це другий день народження, який політик відзначить в якості глави держави. Як стало відомо, ювіляр має намір провести вечір у вузькому сімейному колі і практично без гостей.

Про це розповіла кума Порошенка, співачка і екс-депутат України Оксана Білозір. Втім, в минулому році, коли Петро Олексійович зазначав 49-річчя, торжество також пройшло досить скромно. День народження політик святкував у президентській резиденції "Залісся", де п'ять років тому в атмосфері нестримних веселощів з танцями та виступами топових зірок естради гуляв свій 60-річний ювілей "попередник" Янукович.
У 2014 році Порошенко скликав людей зі свого близького оточення, в їх числі був помічений прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і екс-спікер Ради Олександр Турчинов, які прибули з "Залісся" з родинами.
День народження пройшов без особливого розмаху, але з подарунками. Щирим, за словами самого іменинника, був презент від дружини Марини. Як стало відомо пізніше, перша леді країни подарувала чоловікові купу дитячих малюнків з усієї України. А ось найбільш пам'ятним, хоча і не зовсім приємним сюрпризом у цей день, стала акція учасників "Автомайдану".

Активісти принесли до заміського будинку Порошенко розмальовану в національні кольори покришку і коробку цукерок всім відомого бренду, який належить Порошенку. Також активісти розмалювали президентський паркан синьо-жовтими фарбами, щоб нагадати про його обіцянки українцям.
Чи будуть подібні акції в цьому році, і якими подарунками побалують іменинника на 50-річні, дізнаємося згодом.

193721

Віктор Янукович
Вже хто вмів гульнути так, щоб про це всі провідні ЗМІ країни захоплено писали, так це колишній "гарант" Віктор Янукович. Як відомо, лідер "регіоналів" народився і виріс в дуже бідній сім'ї, і це обставина, очевидно, червоною ниткою пройшло по всій життя господаря Межигір'я. Янукович не шкодував матеріальних засобів, щоб підкреслити свій статус і багатство. І, само собою, політик на день народження себе коханого закочував царські прийоми.
Всі ми пам'ятаємо, як новообраний президент у 2010 році відгуляв 60-річний ювілей. Янукович приймав гостей у резиденції "Залісся" під Києвом, куди приїхало понад 130 осіб. Щоб свита "короля" без заминок дісталася до резиденції, ДАІ розчищали від машин трасу Київ-Чернігів, закликаючи водіїв "взяти вправо", що дозволило кортежу іномарок швидко дістатися до місця торжества.
Іменитих гостей цього вечора пригощали різними делікатесами, в тому числі лобстерами і трюфелем. Розважали президентську компанію зірки російського та українського шоу-бізнесу Філіп Кіркоров, Софія Ротару, Йосип Кобзон, Вєрка Сердючка, Анжеліка Варум, Леонід Агутін, Олександр Сєров, Тіна Кароль і Валерій Меладзе. Як видно з відео, артисти зуміли підняти настрій імениннику настільки, що він витанцьовував під пісні Сєрова, постійно змінюючи партнерок. В кінці вечора присутніх гостей чекав сюрприз у вигляді 100-кілограмового торта.


За деякими підрахунками на ювілей "легітимний" витратив 1 млн. євро, адже одні виступи артистів обійшлися Януковичу не менш ніж півмільйона євро.
У різні роки президентства Януковича на день народження соратники дарували рідкісні видання книг, картини та ікони. Але були подарунки і більш неординарні. На ювілей екс-заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман презентувала Януковичу самий подхалимистий подарунок — лаврову гілку і фотопортрет матері іменинника. Відзначився також і екс-мер Москви Юрій Лужков — він вручив Віктору Федоровичу статуетку у вигляді кам'яної чаші, з якої п'є бригада будівельників.
Не так давно стало відомо ще про один щедрий подарунок політику. Як повідомляють ЗМІ, в 2012 році Петро Порошенко подарував екс-главі держави картину Айвазовського "Константинополь на зорі" (1851), вартість якої в 2007 році на аукціоні sotheby's становила $1,8 мільйона.
Про те, які ще химерні подарунки крім золотих батонів і медалей дарували колишньому президенту до втечі, залишається тільки гадати.

566707

Віктор Ющенко

Третій президент України Віктор Ющенко свій день народження не зводив в ранг національного свята. Глава держави пишним гулянкам завжди віддавав перевагу відпочинок у сімейному колі. І навіть на свій некруглий ювілей, коли Ющенко виповнилося 55 років, президент влаштував майже домашнє свято. Віктор Андрійович дозволив собі в честь дня народження взяти вихідний і відправився в карпатську резиденцію "Синьогора". Разом з президентом і його сім'єю в "Синьогору" прилетіли і представники Секретаріату президента, серед них Віктор Балога, Андрій Кислинський та інші. Гостей резиденції було складно не помітити місцевим жителям, адже кортежі з елітних іномарок з охороною можна зустріти в цих краях нечасто.

Звичайно ж, без пафосу не обійшлося. Зоригінальничати і відзначиться запобігливою поведінкою в цей день зміг російський посол Віктор Черномирдін. Амбасадор презентував Ющенко величезний букет троянд і лілій, який зі слів прес-секретаря Черномирдіна, не змогли навіть занести в приміщення Секретаріату через звичайну вхідні двері. Згодом, щоб внести подарунок довелося відкривати вікно на першому поверсі.
Як відомо, через якийсь час після інавгурації Віктор Ющенко попросив, щоб його підлеглі не робили йому дорогих презентів, в тому числі і на день народження. За роки правління Ющенка в основному дарували предмети мистецтва. Так, відомо, що Ющенку на день народження в різні роки дарували картини, гобелен і навіть стародавню кобзу.
А ось колишній конкурент Ющенка в президентській гонці Віктор Янукович подарував імениннику кілька років поспіль ікони. Кум Віктора Андрійовича і чинний президент України Петро Порошенко подарував на 53-річчя одному раритетну книгу "Шевченко як маляр", видану в 1910 році.
Хто знає, можливо, Ющенко хоче після себе залишити значне зібрання предметів культурної спадщини України і запам'ятається співвітчизникам як великий колекціонер замість не надто успішного президента.

699486

Леонід Кучма
Про те, в якій обстановці проходили дні народження Леоніда Кучми, коли він ще обіймав посаду президента України, на сьогоднішній день нічого не відомо. Однак зараз Леонід Данилович абсолютно не приховує той факт, що вже декілька років поспіль літає відзначати день народження на один з найдорожчих курортів в Європі — острів Сардинію.
В Італії Кучма святкував в 2013 році і свій 75-річний ювілей. Незважаючи на те, що номер у готелі "Питрицца", де зупинився Кучма і його сім'я, коштує від 3 тис. євро за добу, привітати іменинника прилетіло багато гостей: брати Суркіси, Сергій Тігіпко, Рінат Ахметов, Новинський і інші олігархи. Розважали іменинника того вечора Микола Басков, Ігор Крутой, Володимир Винокур і давня подруга Кучми — Таїсія Повалій.
Що подарували ювіляру в цей вечір — тримається в секреті. Однак, швидше за все, щось не менш вартісне, ніж подарунки на 60-річчя. Тоді президенту колишній генпрокурор Михайло Потебенько презентували довгий меч з інкрустацією. Його в свій час показували в Українському домі на виставці, присвяченій президентських подарунків.
У 2008 році на 70-річчя Кучми його дочка Олена Пінчук запрошувала Елтона Джона, який виступав на закритій вечірці в Криму.
І хоча європейська скромність і не прижилася в українській політиці, сподіваємося, що разухабистые свята епохи "золотого батона" залишилися позаду.