Вбивча краса: трагедії під час пластики, які шокували світ (ФОТО)

26/09/2015     Автор: Ігор Нагорний
Вбивча краса: трагедії під час пластики, які шокували світ (ФОТО)

Безліч жінок у всьому світі незадоволені своєю зовнішністю, і заради досягнення бажаних параметрів вони готові йти на будь-які ризики — навіть смертельно небезпечні.

1363151500_plastika2





Днями безпрецедентний випадок стався у Львівській області — на операційному столі померла 18-річна дівчина, яка без відома батьків зважилася на пластичну операцію. Жителька міста Кам'янка–Бузька мріяла виправити форму носа, але захлинулася власною кров'ю під хірургічним скальпелем.





Та цей випадок не поодинокий: по всьому свті жінки гинуть під скальпелем пластичного хірурга. Найгучніші із них пропонуємо вашій увазі.





Прокололи вену





У вересні 2011 року на операційному столі однієї із запорізьких приватних клінік, померла 25-річна Ксенія Михайлюта. Дівчина вирішила звернутися до пластичних хірургів, щоб відкоригувати розмір молочних залоз.



1


На консультацію до лікаря Ксенія прийшла разом з мамою. Їм повідомили, що це звичайна операція, яка забирає декілька годин, і наступного дня пацієнтку випишуть. За цю послугу клініка взяла 10 тис. гривень.





Восьмого вересня Ксенію поклали на операційний стіл. Через деякий час її мати подзвонила лікарю дізнатися, як почувається дочка. Жінки відповіли, що операція пройшла успішно, ось тільки дочку не можуть вивести з наркозу.





На наступний ранок батькам повідомили, що донька померла. Згідно з висновком судмедекспертів, лікар, при введенні анестезії, проколов праву підключичну вену. Причиною смерті стала тривала внутрішня кровотеча.





Фатальна горбинка на носі





Юлія Кубарєва з білоруського міста Гродно, померла 23 квітня 2013 року, в реанімації, так і не приходячи до свідомості. 26 березня, в день операції, дівчина змогла прокинутися від наркозу і впала в кому. Причина смерті – отруєння вуглекислим газом, кисневе голодування, що спричинило втрату рефлексів і смерть головного мозку.



2


До пластичних хірургів 25-річна Юлія вирішила звернутися, щоб скорегувати форму носа: прибрати горбочок і вирівняти пазухи. Мова йшла про наслідки дитячої травми, після якої їй вже проводили процедури для відновлення носового дихання.





Перед початком операції Юлі ввели внутрішньовенний наркоз і підключили до апарату штучної вентиляції легенів, під час роботи якого вуглекислий газ виводиться спеціальним фільтром. Саме цей фільтр, ймовірно, виявився несправним або зламався під час проведення операції.





Крім цього, лікарі не дочекалися, коли пацієнтка прокинеться від наркозу, а відразу пішли. Тільки о другій години ночі медсестра викликала швидку допомогу. Лікарі доставили дівчину в реанімацію 4-ої харківської клінічної лікарні, де вона і провела в комі останні 4 тижні.





Примусова пластика і зупинка серця





В Еквадорі на третій день після косметичної операції померла 19-річна фіналістка конкурсу краси Reina de Duran Катерина Кандо.



3


Студентка медичного факультету отримала титул першої красуні в жовтні 2014 року. В подарунок, крім нової машини і планшета, їй вручили купон на послуги центру пластичної хірургії.





Спочатку королева краси відмовлялася робити ліпосакцію, запевняючи всіх, що може схуднути за допомогою фізичних вправ. Однак журі конкурсу наполягало, що їй необхідна операція, і не давало згоди передарувати сертифікат іншим фіналісткам.





На ліпосакції наполягав і пластичний хірург з клініки, який регулярно дзвонив дівчини додому. Не в силах протистояти тиску, Катерина погодилася, мовляв, щоб відчепилися.





Початківець лікар пішла на процедуру 10 січня 2015 року, проте наслідки стали фатальними. Персонал клініки не повідомив родичам Кандо, що вона померла від зупинки серця. У той же час, адвокат сім'ї загиблої з'ясував, що трагедія сталася через халатність лікарів, причиною смерті став набряк головного мозку.





Додамо, що ліпосакція – це метод вакуумного видалення жирової тканини, коли спеціальна трубка, розміщена в підшкірне простір, під тиском, видаляє надлишки жиру.





Загибель до початку операції — від "кінської дози наркозу





Студентка третього курсу Азербайджанського фінансово-економічного коледжу Лейла Мурсалова померла 17 березня на операційному столі, відразу після введення наркозу.



4


Оперативне втручання було необхідно дівчині не тільки з естетичних міркувань, але і за медичними показаннями. У неї діагностували викривлення носової перегородки, що постійно утрудняло дихання і призводило до набряків.





За словами батька загиблої, крім цього, у Лейли був порок серця – випинання стулок мітрального клапана серця.

"Вона народилася з вродженим пороком серця, або цей клапан деформувався через ревматизм. Але в останні роки у неї не було жодних скарг", – говорив Н.Мурсалов.





Але лікарі, готуючись до операції, цього не врахували. Смерть Лейли настала через помилку при введенні наркозу – занадто високої дози, або, за іншою версією, несправності медичного обладнання.

"Найважче те, що моя дочка померла в муках. Коли ми побачили її, зап'ястя були посинілими. Мабуть її міцно тримали за руки. А медсестра зізналася, що вийшла з операційної, побачивши, як моїй доньці погано", – нарікав батько Лейли.





Заради "осиною" талії зірці прокололи нирку

27-річна бразильська модель Памела Насіменто померла в 2011 році прямо на операційному столі, в одній з найдорожчих приватних клінік Сан-Паулу від зупинки серця. Жінка працювала на ТБ.

5


На догоду "витратами виробництва", жінка не раз лягала під ніж пластичного хірурга. Третю фатальну операцію з відкачування жиру з талії зробила потайки. Причиною летального результату у свідоцтві про смерть названий гіповолемічний шок, зумовлений різким зменшенням об'єму циркулюючої крові. В результаті, у моделі не витримало серце.

У той же час, судмедексперти вважають, що під час операції лікарі проткнули телезірці нирку. Остаточну причину смерті можна було визначити тільки після ексгумації, оскільки родичі повідомили поліції можливу помилку лікаря після похорону жертви краси.





Коментар фахівців

Як стверджує Галина Турянська, практичний психолог-іміджмейкер, пластична хірургія – досить відомий і широко розрекламований атрибут краси.

"Багато звертаються до пластичних хірургів з проханням зробити їх красивими. За цим криється бажання подобатися оточуючим і насамперед собі. Щодня з усіх боків на нас ллється потік інформації, якими повинні бути успішні люди – красивими. А ці зразки – навіяні й оманливі. Якщо колись гарними вважали жінок огрядних форм (згадайте Рубенса і міфологію, як зображували Венеру), зараз пропагують худорлявих, але з формами (нічого крім стегон і грудей). Правда, мрії не завжди збуваються. Зміна зовнішності не змінює внутрішній світ людини. Зовнішні зміни, не рятують від психологічних проблем", – розповідає експерт.

За словами Тур'янської, ніхто не сперечається, що до пластичних хірургів треба звертатися, коли мова йде про вроджені дефекти, про наслідки травм, аварій, катастроф і т. д. Але, останнім часом, все частіше до пластичних хірургів звертаються люди, у яких немає необхідності в операційному втручанні.