Рецепти проти осінніх депресій: KAZAKY радять гладити кота, а Серьога — мити посуд

26/09/2015     Автор: Ігор Нагорний
Рецепти проти осінніх депресій: KAZAKY радять гладити кота, а Серьога — мити посуд

Ні для кого не секрет, що відомі актори та співаки, які, здавалося б, мають славу і не обмежені в засобах, насправді часто страждають від депресій. А лікарі наполягають на тому, що це хвороба, яку потрібно лікувати.




Проте у кожної зірки є свій рецепт подолання депресивного стану.

 

Артисти групи KAZAKY: "Кращі антидепресанти — читання книг і тварини"

im578x383-Kazaky_What_You_Gonna_Do





Солісти епатажної групи KAZAKY, відомі своїм умінням танцювати на шпильках, обходяться з депресією дуже по-господарськи.





"Коли людина говорить про депресії, значить вона зосередила увагу на своєму стан і не може зрозуміти (або не хоче), як із нього вийти. А саме цим треба посилено займатися, щоб не поповнювати списки пацієнтів психологів і невропатологів", — стверджує Кирило Федоренко.


Kirill-Fedorenko-9


Рецепт №1: прогулянка і пробіжка на свіжому повітрі.





Рецепт №2: заведіть домашнього улюбленця. Мене, приміром, під час усіх жахливих подій на Майдані тільки моя кішка рятувала — я гладив її годинами, і проходилаапатія, поступаючись місцем музі — у мене виробилася звичка займатися музикою після "кототерапії". Зараз у мене вдома живуть білий тер'єр Шаню і кішка Маня — мої пігулки від депресії!





Рецепт №3: випити з друзями — теж допомагає!





Артур Гаспар радить восени милуватися красою природи і читати

78e01efc32ff





"Найкращий антидепресант для мене — книги. Я можу впасти в книжковий запій і не вийти з нього (сміється). Зараз ось читаю книгу "Йосип і його брати" Томаса Манна… А тим, хто хоче забути про смуток, рекомендую "Сто років самотності" Габріеля Гарсіа Маркеса або "Деміан" Германа Гессе", — констатував артист.





Шоумен і співак Серьога: "Викиньте старого чоловіка і почніть щось робити"


SERYOGA


"Депресія творчої людини дуже схожа, як мені здається, на післяпологову депресію жінки, — каже відомий продюсер, шоумен і співак Сергій Пархоменко. — Коли творча людина носить в собі якесь зерно, насіння ідеї, потім воно стає чимось, то після цього, звичайно, спустошення, депресія".

Рецепт №4: не втомлюватися працювати, починати рух, навіть якщо важко, навіть якщо неможливо, навіть якщо мозок відмовляється працювати. Треба змусити себе зробити крок через "не можу": починайте щось робити, починайте мити посуд, прибирати, викиньте старі речі, викиньте старого чоловіка з дому, знайдіть нового. Життя прекрасне — потрібно рухатися.





"Коли мені погано, я просто йду по вулиці, дивлюся людям в обличчя, говорю якісь гарні речі, — бачу людину в формі і кажу: "Вам так личить ця форма", йому взагалі не пасує ця форма, але, почувши це, він починає посміхатися, тоді і я починаю посміхатися", — сказав співак.





Комік Гарік Бірча: "Щасливі люди в депресії не впадають"

453588





Актор Гарік Бірча, який прославився роллю Вітальки в однойменному серіалі, вважає, що депресія притаманна всім творчим людям. А особливо, коли ти незатребуваний.





"Ось це страшно, — робить жахливе обличчя актор. — Коли ж є робота, то депресія залишається за бортом — ніколи думати про погане".





Рецепт №5: друзі, рідні, несподівані телефонні дзвінки від людей, які дорогі, і зустрічі з ними.





Навіть в депресії актор знаходить щось хороше. Тому що депресія — це можливість переглянути улюблені фільми, перечитати улюблені книги або відкрити для себе нові.





"А ще мені здається, щасливі люди в депресії не впадають. Тому будьте щасливі!", — запевнив Бірча.





Музикант Діма Монатік: "З сірими буднями борюся роботою"

02





Діма щиро переконаний, що депресія — це "забава" панянок XVIII століття.





"Ця хвороба проявляється в людей, у яких є маса вільного часу на роздуми, копання в собі та своїх проблемах. У наші дні з лихими сірими буднями і сумним настроєм необхідно боротися великою кількістю роботи", — аналізує Монатік.





Актор Олексій Богданович: "Акторська психіка іноді дає збої"

f_18466445921347645475


"Акторська психіка — вона складна, адже ти граєш на сцені різних людей і далеко не всі вони — мармелад, — пояснює схильність акторів до депресій Богданович. — І зрозуміло, що акторська нервова система іноді дає збої".

"Я от живу в Києві поряд зі знаменитою Лисою горою. Навколо мого будинку прекрасний ліс. Прогулянки по ньому — найкращий засіб від депресії. Йдеш два, три, п'ять кілометрів — і депресію знімає, як рукою. Ти повертаєшся додому втомлений, але задоволений. В голові легкість — ти очистився від думок", — поділився своїм рецептом актор.





Найбільше страждають коміки





Найчастіше в депресії впадають актори-коміки, тобто найбільш життєрадісні з вигляду люди.





Американський комік Бен Стіллер не приховує, що страждає від найсильнішої біполярної маніакальної депресії. Бен уважає, що у всьому винні гени: бабуся актора покінчила з собою, а мати як мінімум двічі проходила курс лікування від алкогольної залежності.

Ben Stiller


Комік Джим Керрі не приховує, що раніше часто вживав прозак (сильний антидепресивний засіб). Але потім йому цей стан набрид, актор пішов до психіатра, зайнявся спортом і вирішив написати книгу про свій порятунок від депресії.

vd7bk6ph4xm





Ще один клієнт психіатра — британський актор Х'ю Лорі. Улюблений усіма Доктор Хаус не приховує, що "відчувати себе нещасним" — для нього стан знайомий і звичний і що в смуток-тугу він впадає з підліткового віку, а тому давно сидить на антидепресантах.

684a48d3d258f8b87d05a7e5191c900e