Новини про зірок
Подобається

В мережі з’явився невідомий раніше запис балади Висоцького — «Райські Яблука» (ВІДЕО)

25/09/2015     Автор: Ігор Нагорний
В мережі з’явився невідомий раніше запис балади Висоцького — «Райські Яблука» (ВІДЕО)

Через 35 років після смерті одного з найпопулярніших бардів Радянського Союзу Володимира Висоцького, оприлюднено невідомий раніше запис його балади. Ця композиція «Райські яблука» поєднує біблійські та історичні мотиви часів сталінських репресій, та вважається однією з найбільш філософських у Висоцького. 

Подорожуючи Сполученими Штатами наприкінці 1970-х років, Володимир Висоцький записав багато пісень та організував чимало квартирників. Дещо, зокрема, записувалось у манхетенській квартирі відомого балетмейстера Михайла Баришнікова.

 

Частим гостем бард був і у каліфорнійського музиканта Майкла Міша – у його квартирі Висоцький зі своєю французькою дружиною Мариною Владі зупинявся на ніч. І саме Міш надав запис «Райських яблук» 1979 року зі своєї домашньої студії.

20 21

Лірика 4-хвилинного аудіо трохи відрізняється від версії, звичної прихильникам Висоцького. Це третя варіація пісні, написаної бардом за три роки до смерті. У той період життя він відвідував радянських дисидентів у США, зокрема і лауреата Нобелівської премії Йосипа Бродського. 

22

Володимир Висоцький помер 25 липня в Москві під час Олімпійських ігор 1980 року. Загалом він написав близько 700 пісень і віршів, мав успіх і в СРСР і за кордоном. 

24