Співочий парламент: як співаки у нардепи ходили (ВІДЕО)

21/09/2015     Автор: Ігор Нагорний
Співочий парламент: як співаки у нардепи ходили (ВІДЕО)

Українські співаки ніколи не були осторонь подій в країні. Вони завжди чітко висловлювали свої погляди та не боялися ставати прихильниками певних партій. Найзаповзятіші ж увійшли до списків політичних сил і згодом отримали депутатські мандати. Сьогодні ми знову бачимо "бум" серед співаків, які хочуть заняти крісло нардепів.

25910fa69f8312c2d4e3e6f8653f290c

Анастасія Приходько співала про Євромайдан, їздила в АТО і підтримувала піснями героїв на Донбасі. А тепер вона вирішила, що досить і чекати і пішла в політику – до лав «Радикальної партії». Віднедавна Приходько – соратниця одіозного Олега Ляшка. Своє рішення стати політиком співачка пояснила на сторінках у соцмережі Facebook. 

1

"Я — корінна киянка. Я обожнюю своє рідне місто, і я хочу зробити його краще! Я не економіст, не фінансист і не антикризовий менеджер. Я — людина мистецтва, людина культури. Саме культурою я займатимусь, дай Бог! Культурою міста Києва", — пояснила своєрішення Приходько.

У таких починаннях співачці потрібно лише побажати сил.

Сподіваємося, що робота Приходько буде більш продуктивною, аніж старання її колеги-співачки, нардепа-«радикалки» Злати Огневич.

2

«У залі я не сиджу. Я не знаю, що там ділять», — сказала Огневич у коларах парламенту під час одного з засідань.

Зірки часто ходили до партій і до Ради й раніше.

Так, нардепом третього скликання з  1998 до 2002 року був відомий оперний співак Дмитро Гнатюк.

Аж тричі до Верховної  Ради проходила Оксана Білозір. Та не просто проходила, а була міністром культури у Кабміні.

3

Після Помаранчевої революції у кріслі депутата побувала й Руслана Лижичко. Як і Білозір, пройшла Руслана у лавах «Нашої України».

6

Не оминула «політична кар`єра» і лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука. Щоправда, недовго: він сам склав повноваження.

Та найодіознішою артисткою-нардепом стала Таїсія Повалій, яка усім запамяталася відсиджуванням «на гальорці» і вистукуванням ритмів під заклики «Кучму – геть!».

0000038033-taisiya-povalij

Та тільки-но Віктор Янукович втік з України, як за ним гайнула до Москви і «регіоналка» Повалій.

5

Дістався до парламенту і «співочий» ректор Михайло Поплавський – був народним обранцем двох скликань. Запамятався він тим, що голосував за сумнозвісні диктаторські закони 16 січня.