Земні проблеми жінок-депутатів: чим «жертвують» нардепи заради служіння народу (ВІДЕО)

19/09/2015     Автор: Ігор Нагорний
Земні проблеми жінок-депутатів: чим «жертвують» нардепи заради служіння народу (ВІДЕО)

Після Революції гідності в Україні розпочалися кардинальні зміни, які не оминули український парламент. Та змінилися не лише політсили, а й їхнє наповнення. Тепер у Раді багато привабливих жінок, яким потрібно багато чим "жертвувати" заради політичної кар`єри.

9a69df2c5fa858d692064f988d29f0b5

Коли співачка Злата Огневич заявила про намір стати депутатом, здивувалися всі. "Злі язики" припускали, що Огневич просто хоче отримати особисту вигоду, але сама Злата це спростовує:

"Я відмовилася від усіх пільг, визначених депутатам. Для мене це – неприпустимо. Я йшла в парламент, тому що у мене, як у громадянина, є побажання стосовно того, як можна змінити ситуацію в країні".

ognevich


Свідомо йшла в депутати і Світлана Заліщук, однак тендітна жінка була не готова до методів "роботи" нардепів:

"Я досі не можу звикнути, що періодично в Раді відбуваються бійки. Це дуже дискомфортно, відчуваєш себе "не в своїй тарілці", коли починаються бійки".

vik

А Вікторії Сюмар заради політичної кар'єри довелося пожертвувати особистим життям: нардеп розлучилася з чоловіком.

"Зараз моя сім'я – це кішка і дитина. У мене є час тільки для того, щоб займатися дитиною, на особисте життя часу немає. Мені зараз настільки не до чоловіків, що я їх просто не помічаю".

А ось депутат Вікторія Войцицька, яка має намір боротися за права жінок, зокрема жінок у Раді. Депутат планує ініціювати законопроект, який дозволить мамам, які годують грудьми, приводити з собою на роботу дітей, а також дозволить обладнати окреме приміщення для годувань. Подібна практика вже давно вважається нормою в Європі.