Зіркові скандали
Подобається

Вибори 2015: за які гонорари українські зірки продаються політикам (ФОТО)

16/09/2015     Автор: Ігор Нагорний
Вибори 2015: за які гонорари українські зірки продаються політикам (ФОТО)

Найближчим часом киян можуть чекати на концерти зірок естради у себе на подвір`ях. У всякому разі, як показав експеримент журналістів "Вести", селебрітіс не мають нічого проти того, щоб співати та відкрито агітувати на підтримку кандидатів до Київради. Лише кілька із них категорично відмовилися виступати, оскільки не хочуть вплутуватися в політику. Інших же навіть не цікавила політична сила, а лише ціна питання. Журналісти поспілкувалися з артистами під виглядом представника штабу одного із кандидатів.

1363246407_f_16321675431362650772

Ходити подвір`ями та співати без музики

Так, за шість тисяч доларів Віталій Козловський походить по дворах на вул. Героїв Дніпра та вул. Маршала Тимошенко разом з кандидатом і виконає кілька пісень експромтом без музичного супроводу нібито на прохання мешканців.

1

«Досить незвичайні вимоги. Зазвичай у нас передбачені повноцінні концертні програми тривалістю годину-півтора, але, в принципі, чому ні? Враховуючи, що потрібно буде виступати під банером політсили, вартість виступи складе шість тисяч доларів», — говорить нам концертний директор Віталія Козловського.

Але тут же попередив, що можливі знижки, якщо роботи буде багато.

«Якщо буде три виступи, можливі більш лояльні умови, що ціна буде не 18 тисяч, а 16 тисяч доларів за три виступи. До речі, сам артист живе на Оболоні, тому буде лояльним і в плані пересування», — говорить концертний директор Віталія.

До речі, на президентських виборах за виступ Віталік просив від 12 тисяч доларів.

Колеги по цеху Віталія також з радістю погодилися підзаробити.

«В суботу у мене концерт, а от в неділю якраз зможу виступити, тільки попередньо необхідно погодити все з концертним директором», — сказав Віктор Павлік.

2

За підтримку кандидата і виконання чотирьох пісень під відкритим небом йому потрібно заплатити 100 тисяч гривень, але можна і одну — всього за 25 тисяч.

Трохи більше просить Іво Бобул.

ivo-bobul-man

«У неділю мене влаштує, якраз є час. Вкладемося в п'ять тисяч доларів», — каже співак.

Гурт «Неангели» замовити складніше через щільний гастрольний графік, але замість них можуть виступити Даша Астаф'єва і група NIKITA.

3

«Неангели в цей день зайняті, а ось NIKITA вільні. На підтримку кандидата заспівають за 16 тисяч євро, неважливо одну або чотири пісні. Агітація і гасла за політсилу можливі за окрему плату, але ціну назвати вам зможу пізніше. Треба все обміркувати», — каже нам один з організаторів концертів лейблу Mamamusic Сергій.

А ось вести імпровізований вуличний концерт запросили відому травесті-діву Монро.

скачанные файлы

«Опишіть суть концерту, політсилу, час, місце і артистів, які виступатимуть. Всі деталі обговоримо при особистій зустрічі», — говорить нам концертний директор Монро.

Не хочуть вплутуватися в політику

Втім, є й ті, хто в агітації брати участь не хоче ні за які гроші, мовляв, не хочуть пов'язувати себе з політичними брендами. Так відомий комік і ведучий Дядя Жора відмовився підтримати кандидата навіть за подвійний гонорар.

images

«Я аполітичний і не хочеться пов'язувати себе з жодною з політичних сил, тому походити з кандидатом по дворах і пожартувати не вийде навіть за подвійний і навіть потрійний гонорар. Після такої роботи потрібно буде довго відповідати на всілякі питання. Але можливий варіант участі мене в якості ведучого концерту. Без гострої прив'язки до політики. Тут я буду не в своєму амплуа, тому варіант можна обговорити, але мені треба подумати», — говорить «Вістям» Дядя Жора.

А ось Потап і його підопічні зовсім відмовилися брати участь у передвиборній агітації.

23984734

«Наші артисти не беруть участі в агітації, це стосується як «Вемя и Стекло», так й інших артистів лейбла», — говорить нам концертний директор лейблу MOZGI Entertainment Ірина.