Новини про зірок
Подобається

У Раді пропонують позбавити Повалій та Лорак звання Народних (ФОТО)

04/09/2015     Автор: admin
У Раді пропонують позбавити Повалій та Лорак звання Народних (ФОТО)

8e6eb59-230170

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Верховній Раді пропонують позбавити "проросійських та просепаратиських" діячів культури звання "Народний артист України". Серед таких діячів опинилися співачки Ані Лорак, Таїсія Повалій та співак Йосип Кобзон.

Відповідний проект закону зареєстрував депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Мельничук, йдеться на сайті БПП.

За словами автора закону, основним завданням проекту є засудження антиукраїнських та проявів українських діячів культури, мистецтва та шоу-бізнесу, а також застосування до них публічної відповідальності.

"Україна де-факто перебуває у стані військового конфлікту із країною-агрессором — Російською Федерацією. Разом з тим, не всі громадяни адекватно можуть оцінювати ситуацію. Особливе обурення викликає поведінка низки представників української культури і шоу-бізнесу, зокрема тих, що мають звання "Народний артист України", а отже повинні розуміти свою відповідальність та залишатися вірними українському народу", — заявив Мельничук.

5b01170-11885724-818048174979801-4178395356464183743-o
 Мельничук перейнявся Народними артистами Повалій та Лорак, ніби важливіших справ у країні нема

 

"Ми є свідками активної співпраці представників української "богеми" з країною-агресором, про що свідчать коментарі, після яких ці артисти негідні вважатися громадянами України, не говорячи про те, щоб мати звання "Народний артист України", — додав депутат.

Отже, законопроектом Мельничук пропонує позбавити звання Ані Лорак,Таїсію ПовалійЙосипа Кобзона та Миколу Баскова.

fb2095a-baskov
 Повалій з Басковим можуть втратити звання Народних артистів України

Також депутат зауважив, що у статті 16 Закону України "Про державні нагороди" визначено, що позбавлення держнагород може бути проведено президентом лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду, у випадках, передбачених законом.

"Сьогодні в Україні склалася безпрецедентна ситуація, коли люди, які для багатьох українців були авторитетами, з екранів телевізорів, засобів масової інформації виступають з антиукраїнськими закликами. Такий стан справ потребує невідкладного реагування, а саме, якнайшвидшого позбавлення цих "псевдонародних" артистів звання "Народний артист України", — зазначив Мельничук.

68b8705-lorak
 Лорак поки не коментувала законопроект Мельничука

Кобзон одним із перших відреагував на цю новину.

"Я давно сам сказав, що не хочу бути Народним артистом маріонеткової, проамериканської України", — заявив він.

А Микола Басков поділився своєю думкою в Instagram.  До речі, Повалій, замість того, щоб написати щось від себе, зробила репост зі сторінки Баскова у своєму Instagram.

"Я збентежений тим, що відбувається, але готовий віддати будь-яке своє звання і будь-яку свою нагороду, отриману за всі роки сценічного шляху — якщо це хоча б якимось чином сприятиме тому, щоб люди жили в світі, не відчували агресію, думали про любов, а не про війну, дбали про сім'ї друзів, про всіх своїх рідних і близьких", — написав Басков.

"Тут мова вже йде не про шоу-бізнес. Всі ці регалії не так важливі, якщо вони не допомагають артисту знайти шлях до сердець своїх слухачів, а слухачам — до серця улюбленого артиста", — зауважив він.

Нагадаємо, днями СБУ склала список артистів з Росії, яким заборонено в'їзд на територію України. Серед них і Кобзон.