Туфлі-вишиванки від української майстрині підкорили серця модниць по всьому світу (ФОТО)

10/08/2015     Автор: admin
Туфлі-вишиванки від української майстрині підкорили серця модниць по всьому світу (ФОТО)

24087680

Майстриня з Рівного Ганна Марчук створює приголомшливі туфлі і кеди з вишивкою ручної роботи.


Крім взуття жінка вишиває сукні та сорочки, пише "Комсомольська правда" в Україні".



"Над вишивкою взуттям я працюю разом з подругою, яка шиє на замовлення, — розповіла Ганна Марчук. — Вона дає мені викрійку, розміри, а я вже складаю орнамент і вишиваю. Готову вишивку подруга використовує при шиття взуття. Ми всі майструємо індивідуально під кожну ніжку. У мене в гардеробі є п'ять пар такого взуття, стільки ж і вишитих сумочок. Було більше, але часто друзі або знайомі випрошують ті чи інші примірники".


Візерунок кожної пари взуття від Ганни Марчук оригінальний, в єдиному екземплярі. Вишивальниця шукає орнаменти в інтернеті, але часто змінює схему по своєму смаку.


"Раніше мені більше подобалися вишиті квіти, а зараз — борщівські візерунки, — розповіла майстриня. — Коли усі підготовчі моменти вирішені, сідаю за вишивку. Працюю вдома в основному вечорами і до пізньої ночі. Мої сини і чоловік добре знають, що в цей час мама зайнята і краще її не чіпати (сміється). Рідні всіляко підтримують мене, допомагають, за що я їм дуже вдячна".

24087681


За вишиванням однієї пари туфель Ганна може провести кілька тижнів. Вишите взуття від майстрині вже є в гардеробі модниць Польщі, Чехії, Швеції, Росії, США, Канади. Марчук не афішує ціни на свої роботи, каже, рукоділля для неї в першу чергу мистецтво, а не спосіб заробітку. І стверджує, що ще кілька років тому і не думала, що це заняття стане важливою частиною її життя.


"Коли народився мій другий синочок, 11 років тому, сидячи в декреті, я, економіст за фахом, вирішила вишити картину, — згадує Ганна Марчук. — Пізніше спробувала змайструвати собі вишиванку. І пішло-поїхало".

Зараз роботи Анни Марчук продаються в дизайнерському центрі народного мистецтва в Києві, в інтернетмагазинах (тут ціна на них стартує від 1500 грн.), часто експонуються на виставках. Сама ж майстриня стверджує, що вишивка її зацікавила всерйоз і надовго.

146318 206176 547727 644908 704766 914784 933410 949135