Зірка тижня
Подобається

Софія Ротару відзначає 68-річчя: кращі фото нестаріючої артистки за останні 30 років

07/08/2015     Автор: admin
Софія Ротару відзначає 68-річчя: кращі фото нестаріючої артистки за останні 30 років

7 серпня 2015 року співачці Софії Ротару виповнилося 68 років.Більш ніж за 40 років творчої діяльності Ротару пройшла шлях від простої селянської дівчинки з молдавського села до народної артистки трьох держав.

За роки роботи на сцені виконала понад 400 пісенних творів, багато з яких стали класикою української естради ("Червона рута", "Пісня буде поміж нас", "Водограй", "Черемшина" тощо). З піснями співачки випущено 26 вінілових дисків і 12 CD.

Ротару гастролювала в багатьох країнах світу. Знялася в музичних телефільмах "Червона рута", "Пісня буде поміж нас", "Монолог про кохання". Виконала головні ролі в художніх фільмах "Де ти, любов?" і "Душа".

Народна артистка України (1976), Народна артистка Молдавії (1983), Народна артистка СРСР (1988).

Коли дивишся на Софію Ротару, здається, що роки над нею не владні. У чому ж її секрет?

Як залишатися вічно молодою? Як бути на піку популярності для всіх віків і головне — не старіти душею?



1. Софія Михайлівна завжди говорила, що не особливо любить дієти або клініки "натягування шкіри", тому головний секрет краси і здоров'я — це правильний спосіб життя і, звичайно ж, спорт. Ще зі школи майбутня зірка союзного масштабу займала призові місця в різних спартакіадах та змаганнях. Легка атлетика, плавання і танці. Ротару зізнається, що для неї вміння володіти власним тілом, мабуть, одне з головних досягнень у житті. Ну і, звичайно ж, уміння розуміти свій організм.



2. Відпочинок. Життя будь-якої людини в сучасному світі постійно пов'язана з фізичними і емоційними навантаженнями. Що вже говорити про артистів. Звичайно ж, потрібно відпочивати. Як говориться — справі час, а потісі годину. Софія Михайлівна при будь-якій можливості намагається вирватися на природу, раніше часто їздила в Крим, і як можна більше часу проводити з рідними і близькими — адже саме з теплому сімейному колі можна відпочити по-справжньому. Душею і тілом.



3. Віра. Софія щиро віруюча людина. В одному з інтерв'ю вона зізналася: "Я завдячую Богові всім. Саме віра допомагає долати мені труднощі в житті. Я завжди дякую йому за кожен прожитий день". Артистка намагається часто ходити в церкву, а якщо такої можливості немає, то дякувати всевишньому за всі хороші моменти, які трапляються у неї в житті. Адже, як впевнена співачка, потрібно не тільки просити, але й віддавати. Згадувати про вищих силах не тільки в хвилини горя, але і в години радості. Саме віра додає відчуття краси душі, а та, в свою чергу, змушує бути красивим і тіло.



4. Рух. Причому, коли Софія Михайлівна говорить це слово, вона має на увазі рух і духовний і творчий та емоційний. "Мені постійно хочеться чогось вчитися, чогось досягати, до чогось прагнути. Головне не зупинятися на місці. Найстрашніше — усвідомити, що далі нічого немає", — ділиться артистка в черговому інтерв'ю. З самих перших кроків на сцені Софія прагнула завоювати нові горизонти і тепер, розмінявши шостий десяток, вона впевнена: "рухаючись у ритмі музики дуже просто весь час чогось хотіти. Коли у тебе є бажання і мрії — ти просто зобов'язаний йти до них".

5. Музика. Здавалося б, усе так просто, але в Ротару є свій секрет. Кілька років тому артистка зізналася, що любить засинати під класичну музику. Домашні вже звикли і всіляко підтримують її захоплення. Саме класика допомагає розслабитися і звільнити розум від денних турбот і думок. "Коли ти засинаєш під Моцарта або Вівальді, то за 4-5 годин сну ти встигаєш не тільки виспатися, але і відпочити, як буд-то проспав повноцінні 12 годин", — розповідає Софія. Хочете вірте, хочете перевірте.



6. Сім'я. Софія Ротару щаслива мама і бабуся двох онуків. Артистка не раз зізнавалася, що сили жити, працювати, творити і бути на висоті їй допомагають рідні та близькі. Саме сім'я для співачки завжди була тим маленьким двигуном, який досі примушує її бути красивою, молодою і життєрадісною. "Ви думаєте кар'єра зробить вас щасливими? Ви глибоко помиляєтеся! Саме родина — це фундамент, на якому повинні розвиватися амбіції і творчий потенціал. Так, багатьом відомим людям у цьому плані не щастило, але я вважаю себе абсолютно щасливою людиною", — розповіла Ротару.

Як повідомляв "Оглядач", днями сестра Ротару розповіла про злиденного життя зірки після анексії Криму. Лідія Хлябич також розповіла, що цього року святкування дня народження артистки буде скромним.

"Ми зберемося всією сім'єю, але вже в батьківському домі в Маршинцях, де зараз живуть наші брати, хочемо побути разом. Софія приїде на цілий тиждень, накриємо в саду стіл… Вона завжди просить: "Я хочу тільки мамалигу, сир зі сметаною і курку в сметані". Це наша традиційна домашня смачна натуральна їжа. Що може бути краще? На жаль, цей рік не приносить великої радості з-за політики. В якому положенні країна, які труднощі й нещастя люди переживають — бачать всі, тому немає бажання нікуди їхати. Посидимо в тісному колі рідних і близьких, без надмірностей, чисто символічно, поспілкуємося, тим більше, що привід є. Зібратися разом нечасто виходить, всі зайняті, у всіх проблеми", — розповіла сестра Софії Ротару.

Пропонуємо вам переглянути найкращі фото артистки за останні 30 років у нашій фотогалереї.

4c806dffe052f6f886c0a8634fcbccca 55c3cd40052b8 99QjmWCDr-w 412 27359 285100 907646 HkiuHhB9v5M images (1) NxICFuREJCk uzn_1354636484