Новини про зірок
Подобається

«Наче вона кохається з Президентом на очах сорока мільйонів американців» — преса про скандальне привітання Монро (ВІДЕО)

05/08/2015     Автор: admin
«Наче вона кохається з Президентом на очах сорока мільйонів американців» — преса про скандальне привітання Монро (ВІДЕО)

640699_2_w_1000 - копия 640699_5_w_1000

19 травня 1962 р. актриса Мерилін Монро заспівала традиційну "Happy birthday" для президента США Джона Кеннеді, на святковому концерті на честь 45-річчя в Нью-Йорку. Монро виконала знайому усім пісню в такий провокативній манері, що ця новина облетіла всі газети і стала знаковим моментом ХХ-го століття. А сукню, в якій вона виступала, в 1999 р. було продано на аукціоні за шокуючі 1.26 млн доларів.

Всі присутні в залі розуміли, що це не просте привітання. По-перше, пісня прозвучала надто інтимно, набагато інтимніше, ніж дозволяв етикет і рамки пристойності. По-друге, дружина Президента Жаклін Кеннеді, яка підозрювала про можливу провокацію і не хотіла публічних принижень, не була присутня в Медісон-сквер-гарден і цим привернула ще більше уваги преси до інциденту. По-третє, цей спектакль був ретельно продуманий Мерилін – вона покладала на нього великі надії.

640699_1_w_570 - копия 640699_2_w_1000 - копия

У залі зібралося 15 тисяч осіб, і всі чекали цього моменту – роман Кеннеді і Монро давно ні для кого не був секретом. І виступ актриси лише підтвердив ці чутки. Ведучий концерту Пітер Лоуфорд кілька разів оголошував її вихід – а вона ніби затримувалася. Насправді ці затримки були заздалегідь сплановані – коли Мерилін врешті-решт з'явилася на сцені, підігрітий очікуванням зал вибухнув оплесками.

Цей виступ Мерилін Монро був більш ніж ефектним. Вона вийшла на сцену у відвертій сукні, настільки вузькій, що в ній майже не можна було пересуватися. А коли вона скинула норкову білу шубку – зал ойкнув. Напівпрозора сукня тілесного кольору з глибоким декольте була посипана стразами і виблискувала в світлі софітів. Білизни під нею не було. Ця сукня стала настільки популярною, як і сам виступ. Монро замовила його у дизайнера Жана Луї і називала це вбрання "шкірою і бісером". Спочатку воно коштувало 12 000 доларів, а через 37 років було продано за 1, 26 млн.

640699_6_w_1000 640699_7_w_1000

Актриса не могла похвалитися видатними вокальними даними, але цього від неї ніхто й не чекав. Вона виконала пісню з таким придихом, що це надавало двозначність зовсім простим словами: "З днем народження, містер Президент. Спасибі за все, що Ви зробили". Журналісти пізніше описали це так: "Наче вона кохалася з Президентом на очах сорока мільйонів американців". До того ж, Мерилін була помітно напідпитку. Джон Кеннеді вийшов на сцену і спробував згладити незручну ситуацію жартом: "Тепер, після того, як для мене заспівали "Happy Birthday" настільки мило і чисто, я можу піти з політики".

Джон Кеннеді був дуже незадоволений занадто відвертою поведінкою актриси. За чутками, незабаром після цього він прийняв рішення порвати з нею. Цей знаменитий виступ виявився одним з останніх появ на публіці Мерилін Монро – менше ніж через три місяці вона померла, нібито покінчивши з собою. Кеннеді буде убитий через 18 місяців.