Новини про зірок
Подобається

Саакашвілі, червона доріжка, устриці в Одесі відкрився VI кінофестиваль (ФОТО)

11/07/2015     Автор: admin
Саакашвілі, червона доріжка, устриці в Одесі відкрився VI  кінофестиваль (ФОТО)

Міхеіл Саакашвілі разом із дружиною та сином ступає на червону доріжку до Одеського театру музкомедії. 10 липня тут відбулась церемонія відкриття 6-го Одеського кінофестивалю.

— Ведь новый губернатор, — жінка поряд парапетів фотографує, як голова держадмінстрації Одещини вітається за руку з кількома місцевими. 
— Можно было лапу пожать, — відказує їй чоловік.

За Саакашвілі до палацу проходять актори Олексій Горбунов, Георгій Делієв, Віктор Андрієнко, міністр культури В'ячеслав Кириленко, художник Олександр Ройтбурд. 

— Ожидаю хорошего кино, — каже Ройтбурд у холі палацу. — Пока что новый губернатор вселяет оптимизм, чтобы ожидания оправдались. Я всегда надеюсь на лучшее, но готов к тому, что что-то может не сложится. Но Одессе нужна надежда. Если в Одессе все получиться, то для Украины это будет показательный пример. Менять надо все, и начинать надо было 23 года назад. 

Церемонія відкриття розпочинається із кількахвилинного цитування поширених висловів про кіно найвідоміших режисерів та акторів. На одному з них у бельетажі засинає продюсер Володимир Філіпов, схилиашися убік. Відкриває очі на виступі зі сцени президентки фестивалю Вікторії Тігіпко.

За її словами, попри війну та економічну кризу в країні фестиваль вдалось організувати, як планували. Тігіпко вважає, що саме завдяки культурі, таким фестивалям місто та країна може заробляти кошти. 

Вікторія Тігіпко, одягнена у чорну сукню до підлоги, вручає нагороду Золотий дюк за вклад у кінематограф композитору Майклу Найману.

— От галстука только начал отвыкать, — каже зі сцени Міхеіл Саакашвілі, президент Грузії в 2004-2013 роках. В этом городе я действительно себя чувствую, как-будто бы всегда здесь жил и родился. Он пропитан историей. У людей здесь есть огромное чувство собственного достоинства, это огромная мотивация, чтобы развиваться. Люди мыслят категориями культуры. Конечно, мы знаем, что кино изобрели в Одессе. 

Фестиваль відкривала стрічка "Реальність" французького режисера Квентіна Дюп'є. Рісля перегляду фільму гості церемонії відкриття фестивалю ринули на подвір'я на фуршет. Просто неба там подавали вино, устриці, м'ясо, креветки та фрукти. Щоб доступитися до наїдківтреба було простояти довгу тісну чергу.

Одеський кінофестиваль триватиме до 19 липня. У міжнародній конкурсній програмі беруть участь 12 стрічок, з який 2 українські.

636371_5_w_1000 636371_8_w_1000 636371_12_w_1000 636371_25_w_1000 636371_36_w_1000 636371_50_w_1000