Зіркові скандали
Подобається

Ірена Карпа:«Наші політики через свій «маленький розмір» не можуть задовільнити Україну» (ВІДЕО)

06/07/2015     Автор: admin
Ірена Карпа:«Наші політики через свій «маленький розмір» не можуть задовільнити Україну» (ВІДЕО)

hh2200001

Сьогодні  представлено перший офіційний кліп гурту Qarpa — «наглий, хамський, неполіткоректний безпардонний» відеоролик «Розмір Має Значення». 

Як розповіла Ірена Карпа, коли автори думали про рішення кліпу, вагалися між смішним і красивим. 

«З кумедного останнє, що я створювала, окрім постів у Фейсбуку, був мультик про«Ватніка», — розповіла Ірена. — Коли нещодавно їхали на концерт у Дніпропетровськ, з колективом гурту обговорювали майбутнє кліпу. Артиму здалося, що ми якісь надто пристойні, тому розглядали варіант зйомок у котельні чи на іншій планеті, словом, з великим градусом трешу. Я уявляла, що кліп треба малювати і що він буде політичною сатирою, до того ж, намагатимемося не вельми дистанціюватися від стилістики «Ватніка», за яким я вже дуже скучила». З думок у мультиплікаційний кліп через руки тих самих художників, що створили «Ватніка», перейшли відомі пам’ятники — Родіна Мать, Стелла і Либідь — які співають оперні арії.

Отож, новий кліп гурту Qarpa — це мультиплікація, яка розповідає про наслідки злодійської, лицемірної, «уродської» діяльності окремих українських політиків. З впізнаваних героїв у кліпі – Пашинський, Аваков, Азаров, Яценюк, Курченко, Захарченко. Найгидкішим у цій історії зображено Сергія Пашинського (народного депутата, голову Наглядової ради ДК «Укроборонпрому» — ред.), який і надихнув авторів кліпу на створення політичної сатири.

Аудіотло ролика — пісня «До побачення» — створена два роки тому, але записана зовсім недавно. Згідно з текстом, це хуліганська, задерикувата, дівчача пісня на сексуальну тематику, яка дуже легко переноситься у політичний контекст. «Політичні персонажі, які зараз «рулять» в Україні, через свій«маленький розмір» не можуть задовільнити Україну, — каже Ірена. — Хіба що мастурбувати здатні, бо аж ніяк не роблять, що пообіцяли. Чого Пашинський в мультику? Того що надто колоритний персонаж. Людина, чий син торгував яйцями, а тепер командує державним озброєнням, коли у країні йде війна (сам пацанчег при цьому чогось під призов не потрапив) – напевно не обговорюється. Але саме ця історія й надихнула на сюжет кліпа. Чого Згуладзе може? Чого може Саакашвілі? І чого нічого не можуть Яценюк, Пашинський і ко? Навіщо мені здався, приміром, міністр культури? Що він там культурить? Хто ці всі люди, що отримують державні премії? Чиї вони друзі й родичі? Коли це все закінчиться? Я не буду зараз рефлексувати на тему «крадуть-не-крадуть», в мене просте питання: ЧОГО ВОНИ НІЧО НЕ МОЖУТЬ? І просити ще почекати в українського народу вони не мають права. Ми їм нічого не винні. І в нас немає вічності на те, аби слухати всю цю байду з телевізора, пожовуючи поп-корн під засідання Ради, що давно вже скидаються на мильну оперу».

Таким людям, як зображені в мульткліпі політики, насправді хочеться сказати не «До побачення», а«Бувай навіки». Наприкінці кліпу зображено, як українські антигерої викидаються у вогнище Кремля.«Викидаються вони всі в Кремль не для того, аби все зруйнувати (так си получило випадково)), — пояснює Ірена. — А тому, що нагло брехати — це сьогодні безсумнівна прерогатива Росії. Там цей талант вельми затребуваний».

Малювали анімаційний ролик «До побачення» впродовж трьох тижнів. Це перший офіційний кліп нового альбому гурту «Qarpa», втім, у youtube можна знайти кліп на пісню «Тахікардія», яка входить до нової платівки, текст пісні — авторства Юрка Іздрика. Ролик знятий канадським режисером Таборовскі.