Новини про зірок
Подобається

Які російські серіали «маскуються» під українські (ВІДЕО)

05/07/2015     Автор: admin
Які російські серіали «маскуються» під українські (ВІДЕО)

23795_medium

Закон про заборону російського телепродукту набув чинності ще місяць тому. У чорний список потрапило близько 400 російських серіалів.

Російський серіал "Детективи" 2010 року випуску розповідає про колишніх працівників міліції. Вони без форми і розпізнавальних знаків. Тож під заборону фільм не підпадає. А це вже порушення, які зафіксував громадський рух "Відсіч". На телебаченні відкрито транслюють серіали про роботу теперішньої російської міліції.

Ще один серіал "Слід" розповідає про федеральну експертну службу. Його транслювали на телеканалі "Україна". І якби не обурення суспільства – показували б і далі, тільки під іншою назвою. Держкіно видало прокатне посвідчення ніби українському серіалу "ФЕС". Та як з'ясувалося – це той самий "Слід".

У фільмі Федеральну службу перейменували на фактологічну, рублі замінили гривнями, знаки на поліцейській формі затерли. За скаргою гендиректора "1+1" Олександра Ткаченка, Держкіно вирішили переглянути рішення. Тож перероблений серіал "Слід" український глядач – не побачить.

Вже скоро за гріхи доведеться платити і не маленькі гроші. Кабмін затвердив розмір штрафів для телеканалів.

Попри важку фінансову ситуацію, для українського ринку таки готують кілька проектів на заміну російським серіалам. Один з них – серіал "Володимирська 15" про українську міліцію.

Та все ж цього не достатньо. Аби наповнити телебачення українськими серіалами – потрібна значна фінансова підтримка від держави.