Новини про зірок
Подобається

Завершився ювілейний «Alfa Jazz Fest»

30/06/2015     Автор: admin
Завершився ювілейний «Alfa Jazz Fest»

42842_800x600_cfakepath4

Сьогодні відбулося офіційне закриття Альфа Джаз  Фесту, найбільш очікуваної музичної події цього року, яка зібрала у Львові багатьох джазменів не лише європейського, але й світового масштабу. Крім виконавців, з-за кордону до культурної столиці України прибули також і чимало гостей-поціновувачів високого мистецтва з Європи та США. Напередодні у Львівській музичній школі імені Соломії Крушельницької відбулась прес-конференція із організаторами фестивалю, які на той момент ділилися із аудиторією інформацію про хід підготовки, склад учасників та обіцяні музичні події.

Нагадаємо, Альфа Джаз Фест-2015 відбувався у Львові з 25-го по 29-те червня. Музичні дійства відбувалися на трьох спеціально облаштованих сценах. А саме: Сцені ім.Едді Рознера, на сцені, облаштованій на Площі Ринок та на СЦЕНІ, розташованій біля Палацу Потоцьких.

Хедлайнерами  головної  сцени були Mike Stern / Bill Evans Band Featuring Tom Kennedy, Steve Smith (США), Herbie Hancock (США), Paquito D'RIVERA 'Jazz Meets The Classics' (Куба), Wayne Shorter Quartet Featuring Danilo Perez, John Patitucci, Brian Blade (США), Hiromi: The Trio Project (Япония), George Benson (США).

Офіційно фест вважається одним із наймасштабніших заходів такого типу, які проводяться у Європі. Що стосується його організаторів, то засновником фестивалю є російський мільярдер, співвласник консорціуму Альфа-Груп, уродженець Львова Михайло Фрідман. У розділі «політичні переконання” на сторінках Вікіпедії зазначається, що Фрідман взагалі політичних уподобань не має. Коли перед виборами колеги цікавилися, хто з кандидатів на президентське крісло миліший Михайлу Маратовичу, останній скромно відповідав: "Той, хто переможе”.

Ймовірно  причиною того, що кількість учасників фестивалю не зважаючи на ситуацію в країні не змінилась різко, є те, що цей фестиваль – ювілейний. Ось як із цього приводі висловився творчий куратор "AlfaJazzFest" Олексій Коган: "Фестиваль має бути цікавим, адже цього року, попри важку ситуацію в країні, склад учасників такий можливо тому, що це маленький ювілей.

Музиканти різні, багато з них будуть вперше в Україні, сподіваємось, що наш Фестиваль пройде на високому рівні як і в попередні роки".