Новини про зірок
Подобається

Вулична мода? Парадокс! Що є первинним у дуеті fashion – street?

28/06/2015     Автор: admin
Вулична мода? Парадокс! Що є первинним у дуеті fashion – street?

fa47c202925d36bb60832eb16e44240e_cropped_630x350
Декілька слів про міні-фільм та іншу нещодавню діяльність Дому моди Gucci

Нещодавно у Нью-Йорку дизайнери Дому моди Гуччі презентували круїзний показ. На сторінках британського Vogue модний оглядач Наомі Пайк ділиться своїми враженнями: “Ми не можемо викинути це видовище із голови”. 
Що стосується останньої діяльності Модного дому, то його представники презентували публіці міні-фільм, на якому у 4-хвилинному форматі зафіксована передісторія до останнього нью-йоркського міжсезонного показу. Це третя колекція, створена під керівництвом новообраного креативного директора Дома Gucci Алессандро Мікеле. Міні-фільм став продуктом операторської діяльності британського фотографа Глена Лачфорда. Якщо зачепити тематику сюжету короткометражки, то левову її частку можна назвати прелюдією до показу, який пройшов 5 червня. На знімальному майданчику ключовими фігурами були двійко моделей, які прогулювались вулицею злегка поспішаючи кудись. Як виявиться згодом, пункт призначення у обох один. Це подіум. Що цікаво, стиль одежі стриманий і не крикливий. Єдине, що видає юнака – рожевий галстук, який, беручи до уваги сучасне традиційне сприйняття галстука, більшість із нас назвали б хустиною. До слова, хустки та галстуки – часті елементи червневого показу Gucci. Цікавим елементом є те, що, не зважаючи на увагу оператора до взуття, кроків ми не чуємо зовсім. Натомість аудіосупровід помірно наповнений незвичними, як для міста, звуками птаха та, більш звичною музикою. 
Фільм містить у собі, як би це пафосно не звучало, філософський елемент, який підштовхує до роздумів про первинність і вторинність у дуеті “мода — вулиця”. Йдеться про взаємовпливи, які наштовхують нас на роздуми про елітарність та масовість такого явища як мода. Таке поняття як “вулична мода” за концепцією геніальної Шанель виглядало б як парадоксальне, суперечливе і взагалі взаємовиключне. Адже нерідко модні критики згадують її крилатий вислів: “Я люблю, коли мода виходить на вулиці. Але не люблю, коли вона звідти приходить…”
Одначе фільм з презентацією Гуччі аж ніяк не суперечить філософії пані Шанель, адже моделі ходять наче по колу – подіум-вулиця-подіум. Однак вихідної точки, того, що є первинним, — вулиця чи мода, ми так і не бачимо… 


Оксана Коваль