Новини про зірок
Подобається

Свято улюбленця Мерилін Монро та Одрі Хепберн

24/06/2015     Автор: admin
Свято улюбленця Мерилін Монро та Одрі Хепберн

audrey_ferr 

У червні чимало модних оглядачів обдарували увагою відомого італійського модельєра та дизайнера взуття Сальваторе Феррагамо. У 20-ті роки він був відомим голлівудській публіці своєю роботою в кінематографі у ролі виробника унікального взуття.

Підтвердженням того, що взуття було справді унікальним є той факт, що після повернення до рідної Італії Феррагамо заснував власну компанію з виготовлення взуття ручної роботи.
На честь дня народження модельєра згадаймо найяскравіші пари взуття, розроблені дизайнером для таких зірок Голлівуду, як Мерлін Монро, Одрі Хепберн, Ава Гарднер і багато інших.
Але для початку варто пригадати кілька фактів з біографії взуттєвого майстра. Юний Сальваторе, відчувши своє покликання, вже в 16 років переїхав із рідної Італії до американського Голлівуду. Як стане відомо пізніше, він поїхав звідти, куди повернеться після запаморочливої кар'єри в Голлівуді.
Крім того, він спокусить на далекі подорожі за парою взуття до Риму таких зірок світового кінематографа, як Полетт Годдар, Софі Лорен, Аву Гарднер, Грету Гарбо, Мерилін Монро, Одрі Хепберн та багато інших.
Як відомо, лише кілька років після того, як він переїхав у Голлівуд, Сальваторе стали запрошувати в якості дизайнера взуття в команди творців кращих фільмів середини XX століття. Зокрема, опісля найпопулярнішими фільмами, у створенні яких взяв участь містер Феррагамо стали "Багдадський злодій", "Кумедна мордочка", "Джентльмени віддають перевагу блондинкам". Зірками цих фільмів, для чиїх ніжок були спеціально створені туфлі Феррагамо, були Одрі Хепберн і Мерилін Монро, Лана Тернер і Дуглас Фербенкс. До речі, саме в туфлях від Сальваторе Феррагамо була одягнена Мерлін Монро під час зйомок фільму "Сверблячка сьомого року", кадр з якого облетів таблоїди тих часів. Йдеться про фотографію, на якій несподіваний потік повітря з вентиляційної труби здіймає вгору спідницю білого плаття Мерлін.

monro_ferr
З компанією Salvatore Ferragamo вважають за честь співпрацювати і сучасні художники з костюмів у кіно. Однією з найбільш відомих героїнь, взутих Ferragamo, стала Мадонна, у ролі одночасно нещадної і святої Евіти в однойменному фільмі Алана Паркера.
 
//Оксана Коваль, для ИА Корупція Інфо