Новини про зірок
Подобається

Забаганки мільярдерів: Як підбирають домашній персонал українські олігархи (ФОТО)

23/06/2015     Автор: admin
Забаганки мільярдерів: Як підбирають домашній персонал українські олігархи (ФОТО)

24078102

Якщо в докризовий час в зоряному середовищі були популярні няні-філіппінки та гувернантки з Великобританії, то зараз заможні українці все частіше зупиняють свій вибір на висококваліфікованих помічників з нашої країни.

Про секрети підбору персоналу для мільйонерів КП розповіла керівник агентства, що надає подібні послуги в Києві Анна Санова.

ВИБИРАЮТЬ ЗА ВІКОМ ТА ОСВІТОЮ

— Наша компанія вже багато років допомагає знаходити персонал зіркам шоу-бізнесу, спортсменам та представникам великого бізнесу, — розповідає Анна Санова, керівник київського агентства з підбору домашнього персоналу "VIP-Service" (саме його нещодавно інспектувала Ольга Фреймут). — Найпоширеніша вимога до гувернантам – бездоганне володіння англійською мовою.

Хоча багато чого залежить від віку дитини. Наприклад, для нянь немовлят — це медична освіта. Мабуть, в медустановах їм так мало платять, що вони готові працювати нянями. Але коли дитині виповнюється рік-півтора, таку няню, як правило, міняють.

— Які ж вимоги до няням більш дорослих дітей?

— Дошкільна або педагогічна освіта, початковий рівень англійської мови (дитина все-таки ще маленька). Але деякі вимагають, аби з їхніми чадами вже з півтора років розмовляли англійською.

— А з якого віку для дитини наймають гувернантку?

— З трьох років. У гувернантки має бути вища педагогічна освіта, знання англійської, зовнішні дані. З останніх тенденцій я б назвала "омолодження" гувернанток. Вони активніше, дітям з ними цікавіше, краще володіють англійською, сучасні і розторопні. Клієнти часто просять знайти гувернантку до 35 років.

Справа в тому, що для Києва абсолютно неактуальне питання "молоденьких мисливиць за мільйонами" — це стереотип московського походження. У нас дуже вузьке коло VIP-персоналу. Агентства пересилають один одному "чорні списки нянь" — так що жінки, які хоч раз вкрали щось на роботі, вдарили дитини, проявили недбалість по відношенню до дітей або не вийшли на роботу без попередження, у нас ніколи не зможуть отримати роботу. З десяти нянь, присилають нам резюме, в моєму агентстві тільки дві приступають до роботи.

ПІД НАГЛЯДОМ СЛУЖБИ БЕЗПЕКИ

— З якими незвичайними запитами VIP-клієнтів ви стикалися?

— Часто просять підібрати зовні привабливу жінку (щоб з нею було не соромно поїхати за кордон на відпочинок або просто вийти у світ), але є й такі, хто замовляє няню "попроще" або навіть "няню-бабусю". Але найчастіше шукають типаж Мері Поппінс з чітким розумінням субординації.

Також іноді вимагають перевіряти нянь, кухарів і домробітниць на детекторі брехні. Є сім'ї, які проводять персонал через детектор кожні три місяці! А ще служби безпеки VIP-персон пильно відстежують оточення нянь. Аж до того, що розшукують сусідів, батьків та шкільних друзів.

ІНОЗЕМКИ ВЖЕ НЕ В МОДІ

— Няні-філіппінки і няні-британки досі в тренді?

— В Україні немає. Філіппінки дуже примхливі, часті випадки, коли вони підводять клієнтів. Одна з моїх клієнток найняла для дитини няню-філіппінку і пошкодувала: жінка часто плакала, а потім пішла, незважаючи на підписаний багатомісячний контракт! А адже люди віддали за неї тисячі доларів…

До відомих подій в нашій країні, нянь вибирали "по-багатому", а зараз — все скромніше і скромніше. Часто шукають "все в одному". Наприклад, просили нещодавно няню-кухаря. Абсурд, але ми і таку знайшли.

ЇХ ЗВИЧАЇ

Стоцька найняла для сина філіппінку, а Камалія заборонила цілувати дітей

"Другу маму" для дочок Полякової знайшла бабуся

24078094

У Полякової дві доньки. Маші — 10 років, а Алісі в жовтні виповниться 4. І обох дівчаток виховує одна няня.

— Мені няню мама привезла з Вінниці, — поділилася Оля з "КП". – І відразу вгадала — чудова жінка! Але коли донька вже звикла до няньку, та вийшла заміж і поїхала від нас.

З тих пір я почала змінювати нянь в режимі нон-стоп. Уявляєте, дев'ять нянь у мене встигли попрацювати за кілька місяців! У підсумку я зневірилася і зателефонувала "старої" няньці: "Робіть що хочете, але ви повинні повернутися!" І — о диво! – вона повернулася до мене!

Наша няня вже 10 років живе з сім'єю. Вона і сама член сім'ї, і друга мама для дочок. Я дуже вдячна їй за те, що вона не ходить на роботу, як інші няні, а любить дітей по-справжньому.

До речі, з моїми доньками няня розмовляє виключно українською мовою.

Камалія за півтора року звільнила десятьох

24078095

 

Цієї осені співачка Камалія та її чоловік-мільйонер Захур відсвяткують другий день народження дочок-близнючок Мирабеллы і Арабеллы. І зараз за кожним кроком зоряних дівчаток доглядають три помічниці. Але знайти "тих самих" Камалії так і не пощастило.

— За останні півтора року я звільнила десять нянь! – розповідає співачка. Але на питання "За що?" відповіла так: – Доводиться за нянями постійно наглядати.

До речі, з малятами няні говорять українською і англійською мовами, а ось родичі Захура – на пакистанському. Також у сім'ї існує негласне правило: няня не має права цілувати дитину. А ось що обов'язково для помічниці – досконале знання етикету і хороші кулінарні навички.

ЦІНА ПИТАННЯ

Скільки отримують працівники по господарству*

Гувернантка зі знанням мови — від 100 гривень на годину.
Чоловік-гувернер при повному робочому дні — від 70 гривень за годину.
Няня на часткову зайнятість — від 120 гривень на годину.
Садівник — від 700 гривень за вихід.
Кухар — від 10 000 гривень в місяць.
Няня з проживанням — від 11 000 гривень в місяць.
Сімейний водій — від 14 000 гривень в місяць.
Камеристка (відповідає за гардероб) — від 20 000 гривень в місяць.
Керуючий садиби — від 23 000 гривень в місяць.
*Ціни для Києва.