Новини про зірок
Подобається

Скільки можуть заробити спадкоємці на «Скрябіні» (ФОТО)

21/06/2015     Автор: admin
Скільки можуть заробити спадкоємці на «Скрябіні» (ФОТО)

11920237

Після смерті Кузьма став у 2,5 рази популярніший, ніж за життя, його пісні крутять по радіо 5-6 разів на день, а книги додруковують тисячами

Творчість групи «Скрябін» подобається 40% українців, і це найвищий показник серед наших зірок (на другому місці — «Океан Ельзи», на третьому — "патріотка" Ані Лорак) — такі результати соцопитування компанії TNS. На жаль, такий стрімкий ріст популярності стався після смерті Андрія Кузьменка, адже ще в минулому році його групу слухало в 2,5 рази менше українців (16% згідно з опитуванням). Після трагедії з аншлагом пройшов і триб'ют пам'яті Кузьми в столичному Палаці спорту. На подібний успіх розраховують прокатники у Львові (концерт 21 червня). Зріс інтерес і до літературної творчості Андрія, який за життя видав дві книги. Вести з'ясували, скільки можуть заробити на цьому інтересі спадкоємці співака — його батьки і дружина з донькою.

На дивіденди з продажу альбомів групи розраховувати не доводиться. Всі пісні Кузьми можна скачати в інтернеті безкоштовно. Така ж ситуація з рингтонами. «На непоганий заробіток можна розраховувати за рахунок ТБ, якщо музику Кузьми будуть брати для звукового оформлення програм. Тисяча доларів в місяць цілком реальна. Але поки пісень «Скрябіна» в такому контексті я не чув», — сказав нам один з музичних продюсерів. По радіо також частіше стали звучати пісні «Скрябіна», і не тільки рок-формату, але і більш широкого. За словами радіоменеджерів, на деяких «хвилях» групу можна почути 5-6 разів на добу (межа — 10-12 раз), особливо їх останню — «Дельфіни», а значить, що роялті за трансляцію виходить близько $1 тис. на місяць.

Що стосується книг, то, за словами гендиректора видавництва «Фоліо» Олександра Красовицького, перша книга Кузьми «Я, Побєда і Берлін» (2006 рік) вийшла накладом 25 тисяч примірників: «На сьогодні її загальний тираж — 35 тисяч примірників. Друга книга «Я, Паштет і армія» вийшла в минулому році невеликим тиражем у кілька сотень примірників, Андрій випустив її за свій рахунок і продавав на своїх концертах. У квітні ми надрукували її накладом 4 тисячі. За місяць він був весь проданий, і в липні плануємо надрукувати ще стільки ж. Родичі Кузьми продовжують отримувати відрахування, але їх розмір — комерційна таємниця». За нашою інформацією, ці відрахування становлять 5-10% від вартості книги. «Берлін» зараз можна купити за 37 грн, а «Паштет» — за 53 грн.

«Скрябін» на літо і осінь планує тур

Як стало відомо «Вестям», зараз гурт планує гастролі по Україні з двома новими, але тимчасовими солістами. Ними стануть Олександр Положинський з гурту «Тартак» та Олег Собчук — лідер «С. К. А. Й». Кожен з них буде виконувати по 4-5 пісень Кузьми. Про це нам розповів друг і компаньйон загиблого Кузьми Володимир Бебешко: «На цьому тижні плануємо з ними переговори, щоб після львівського триб'юту провести тур по невеликим містам України на відкритих майданчиках. Що стосується слів мами Кузьми про те, що солісткою групи повинна бути Оля Шпрот з групи «Пающіє труси», то у мене інша думка. Я вважаю, що вона гарна на своєму місці, а на його місце має прийти чоловік, адже у Андрія багато пісень написано від першої особи. І це обов'язково повинен бути не тільки виконавець, але і автор».