Зірка тижня
Подобається

Святославу Вакарчуку — 40. Топ цитати, раритетні фото та відео

14/05/2015     Автор: admin
Святославу Вакарчуку — 40. Топ цитати, раритетні фото та відео

 

df

До ювілею зірки ми вирішили згадати про незвичайні факти з життя беззмінного культового музиканта та лідера найвідомішої української групи.
Лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, 14 травня, відзначає свій 40-річний ювілей. Популярний музикант і заслужений артист України за більш ніж двадцять років творчості не тільки встиг очолити вітчизняний музичний Олімп, але й попрацювати у Верховній Раді, захистити дисертацію і поступити в один з найпрестижніших навчальних закладів світу.

 197898

156373

 651991

 
Крім іншого, співак встигає ще й займатися благодійною та активної соціальної роботою.
Вакарчук почав співати з шестирічного віку. Почалося з того, що батьки віддали майбутню рок-зірку в музичну школу на клас скрипки, проте з цим інструментом у Святослава не склалося. У 10 років за наполяганням батьків він почав вчитися грати на баяні, а в1989 році Вакарчук закінчив музичну школу по класу фортепіано і баяна.
Першим кліпом для Святослава Вакарчука стало зовсім не відео на пісню "Там, де нас нема", як помилково вважають багато. У 1995 році режисер Володимир Зайковський для програми "MODUS VIVENDI" зняв для "Океанів" аматорський відеоролик на пісню "Long Time Ago". Слів пісні режисер не знав і не розумів, бо сюжет кліпу брав зі своїх ранніх ідей. Зйомки проходили у Львові, а героями відео стали знайомі музикантів.

Перше інтерв'ю на телебаченні з молодим колективом відбулося в 1995 році на Львівському телебаченні. Юний Вакарчук на раритетному відео ще зовсім не схожий на рок-зірку і тримається скромно на публіці.

Сорокарічний ювіляр офіційно ніколи не був одружений, хоча вже більше п'ятнадцяти років перебуває в цивільному шлюбі з Лялею Фонарьовою, яка починаючи з 1990-х і по 2008 рік була стилістом і арт-директором "ОЕ".

543531

Секрет шарфика на мікрофоні. У 2001 році лідер ОЕ вперше пов'язав на стійку мікрофона шарф, який надалі став мало не символом групи. На питання, що означає для музиканта цей атрибут, артист зазвичай віджартовувався: "Щоб було чим витирати піт". Проте пізніше музикант зазначив: "Коли на сцені є щось з мого дому, то я відчуваю себе комфортно". Вакарчук підкреслив, що часто особисто вибирає аксесуар для стійки мікрофона, однак іноді бере шарфи близьких друзів, щоб таким чином передати їм свою повагу зі сцени.
Шанувальники відзначають, що знаковий шарфик, швидше за все, не має якогось сакрального сенсу для зірки і є просто вдалим доповненням до глем-рок образу команди початку двотисячних. Тоді над іміджем групи працювала кохана Святослава Вакарчука – Ляля Фонарьова.

748635

307383

Пропонуємо вам 20 найяскравіших  цитат музиканта-патріота Славка Вакарчука.

  1. Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю своїх дітей. І тоді прийдуть зміни…
  2. Свобода вибору — відрізняє людину від інших живих істот. Пам'ятаймо про це. І не тільки сьогодні.
  3. Страх – головний противник українця. Страх, що завтра стане гірше, ніж сьогодні. Страх, що все заберуть. Страх змінитися і перестати боятися.
  4. Казати "політикою мають займатись політики" це те ж саме, що казати "народжувати дітей мають вагітні".
  5. Потрібно кожному змінювати щось у собі. Якщо ти станеш іншим, і навколо тебе мільйон людей стануть іншими, то і країна почне змінюватися. 
  6. Одна з найбільших таємниць природи — відносини між людьми. Це складніше ніж квантова механіка.
  7. Люди які вважають, що тварини не відчувають серцем, просто самі не знають, що це таке — відчувати.
  8. Диявол у кожного свій, а Бог у всіх один.
  9. Цілуй руку тільки коханій. Схиляй голову тільки перед вчителем. Прості правила вільної людини.
  10. Людина, яка немає принципів — ніколи не стане щасливою… Нація, яка не має принципів — ніколи не стане успішною.
  11. Патріотизм — це любов. Люблять не за щось, а тому що не можуть не любити.
  12. Якщо раб має в душі крила- рано чи пізно він стане вільним. Якщо вільна людина носить у душі кайдани, то рано чи пізно стане рабом. 
  13. Я став вільною людиною не тому, що добився успіху… Я добився успіху тому, що став вільною людиною.
  14. Я ніколи не перестану писати про весну…. Весна, і в прямому, і в переносному значенні — це найкраще, що створив Бог!
  15. Диявол у кожного свій, а Бог у всіх один.
  16. Від свободи неможливо втомитись.
  17. Не треба плутати минуле і пам'ять. Пам'ять — це факел по дорозі в майбутнє. Минуле — це тягар. 
  18. Всі війни на землі починаються політиками, ведуться військовими, і закінчуються дипломатами.
  19. Зброя — це не обов'язково пістолет. Стріляти можна всім: словом, справами, вчинками.
  20. Війна завжди змінює свідомість націй. Одні починають ще більше боятись. Інші — більше не бояться нікого. Як буде з нами? Залежить від нас самих