Новини про зірок
Подобається

«Оскар-2016» — номінанти на премію

13/05/2015     Автор: admin
«Оскар-2016» — номінанти на премію

0qUdgHggcl4

Премію нагородження "Оскар" можна вважати найпрестижнішою кіноподією року. Організатори американської кіноакадемії розпланували графік премії на три роки вперед. "Оскар-2016" планується на 28 лютого, "Оскар" 17-го року буде 26 лютого, а "Оскар-2018" — 4 березня. 88-й, 89-й та 90-й "Оскари" знаходяться в стані розробки та підготовки.
Церемонія у 2016 році майже готова — вже оприлюднили докладний анонс графіку підготовки. Проте ведучого ще не обрали.
Вручення почесних премій — 14.11.2015
Голосування Кіноакадемії — 08.01.2016 — 14.01.2016
Презентація списку нагород та номінантів — 08.02.2016
Прийом на честь визначених номінантів — 12.02.2016
Фінальний етап голосування і вручення премій — 28.02.2016


До речі, рейтинг "Оскара-2015" впав на 16 відсотків. Цього року за подіями стежили 36,8 млн, а рік до того кількість глядачів складала 43,7 млн глядачів.
Телетрансляція впала до шестирічного мінімуму.

Щодо номінантів на нагородження, то тут до списку мають можливість потрапити і неодноразово нагороджені і новачки в світі кіно. На премію розраховують і дорогі блокбастери і незалежні мало фінансовані проекти.

До потенційних претендентів можуть увійти такі фільми:

«У серці моря» — екранізація книги Натаніеля Філбріка. Режисер Том Ховард має 2 Оскари за 2002рік. Акторський склад ніколи не номінувався на премію.

«Поверненець» — історична драма. Режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту має 3 Оскари за 2015 рік. Головна роль — Леонардо ДиКаприо, який 6 разів номінований, проте безоскароносний актор.

«Дівчина з Данії» — екранізація бестселера Девіда Еберсхоффа. Режисер — Том Хупер. Неодноразовий володар золотої статуетки. У головній ролі тріумфатор «Оскара — 2015» Едді Редмейн.

«Джой» — біографічна драма-комедія про матір-одиначку Джой Мангано. Девід О. Расселл — режисер. 

«Зоряні війни: Епізод 7. Пробудження сили» — сьома частина знаменитої медіафраншизи, яка не вимагає пояснення. Джей Джей Абрамс посів режисерське крісло. 

«Ідол» — біографічна драма про Ленса Армстронга. Режисер — Стівен Фрірз.

«Ірраціональний людина» — фільм про любовну інтрижку між студенткою і професором. ЗАймається фільмом чотирьохразовий володар Оскару — режисер Вуді Ален. У головних ролях — Хоакін Фенікс і Емма Стоун.

«Мерзенна вісімка» — вестерн від Квентіна Тарантіно. 

«Стів Джобс» — біографічна драма по книзі Уолтера Айзексона. Аарон Соркін — сценарист. Денні Бойл — режисер. 

«Суфражистки» — історичний фільм, режисером якого стала Сара Гаврон. Головну британську суфражистку Еммелін Панкхьорст зіграла Меріл Стріп.

«Шпигун» — трилер про Холодну війну. Знаменитий оскароносний дует — Спілберг та Хенкс — знову беруться за створення фільму. 

«Я, Ерл і вмираюча дівчина» — драма режисера Альфонсо Гомеза-Рейон про хлопця і його подругу-однокласницю, хвору на лейкемію. Чи зможе незалежне кіно позмагатися з гігантами кіноіндустрії?


Нагадуємо, що це лише варіанти потенційних претендентів на премію. Що вирішать експерти — дізнаємося 28 лютого.

-u1-iCrjPhk

Автор: Валентина Рущак