Новини про зірок
Подобається

Як святкують Великдень українські зірки (фото)

11/04/2015     Автор: admin
Як святкують Великдень українські зірки (фото)

1

Підходить до свого завершення Великий Піст перед великим і світлим святом Великодня. Безумовно, кожна сім'я напередодні такої події ретельно готується не тільки фізично, але і морально, оскільки для багатьох — це не просто свято, а щось більш важливе.

А от, як же ставляться до Великого посту наші зірки і люди з сфери шоу-бізнесу? "Обозревателю" вдалося поговорити з ними про це, а також довідатися про їхнє ставлення до Великодня, сімейні традиції та особливості святкування. А ще, оскільки весна — це пора тепла і перших пікніків, то і про те, яким для наших селебрітіз є ідеальний пікнік, і що для цього необхідно.

Світлана Лобода

Скажу чесно, я дотримуюся посту, тільки не в суворій формі, так як нескінченні перельоти не дозволяють повноцінно постити, але я намагаюся обмежувати себе в тваринної їжі та у визначені суворі дні взагалі не їсти нічого, крім пісного хліба і води. Саме Свято будемо відзначати вдома у найближчому сімейному колі. Вночі ми з мамою обов'язково підемо в церкву і відстоїмо службу — цю традицію у нашій родині дуже суворо дотримуються, як би важко не було, з яких би гастролей я не повернулася нічна служба у Великдень — це святе.
Що стосується пікніків, то ми з друзями їх обожнюємо і, як тільки настає весна, — маринуємо м'ясо, розпалюємо вогонь, відкриваємо пляшку вина і насолоджуємося свіжим повітрям в прикуску з хрустким шашликом. У мене є подружки грузинки і осетинки — вони так класно вміють готувати смакоту і організовувати застілля, що можна забути про все на світі. Часто ми виїжджаємо до озера недалеко від мого будинку, або облаштовуємо все у мене в дворі. Головне, знаходити на це час, так як з нашими графіками, пікнік в колі друзів — справжня розкіш.
Григорій Решетник

Великдень і Різдво — це особливі свята для нашої сім'ї. У нас є добра і гарна традиція — ці дні проводити з батьками і родичами. Традиційно ми їдемо на Великдень в Івано-Франківськ, рідне місто дружини Христини. Там ми всі разом вирушаємо в старовинну церкву в селі, де живуть наші бабусі і дідусі. Христина ходила в цю церкву від народження. 6 років тому ми вирушили туди вже разом, як пара, а в минулому році до нас приєднався наш улюблений син Іванко. Але цей рік стане першим виключенням. Зараз я, як актор, активно готуюся до прем'єри благодійного спектаклю "Містерія 3", яка відбудеться в день народження нашого сина 16 квітня. Тому святити паску будемо втрьох в Києві. Вранці ми відвідаємо церкву, а після вирушимо до друзів за місто, де вже дружною компанією зазначимо цей чудовий свято. Я впевнений, що найголовніше у святкуванні Великодня — це провести цей день з рідними та коханими людьми. Це хороший привід духовно очистити свої думки і зарядити один одного позитивною енергією. І тоді точно у всьому світі і в кожній родині буде тільки мир і добро. Чого всім і бажаємо!

Що стосується пікніка, то найголовніше — це величезне бажання відпочити з сім'єю та друзями на природі, тим більше, що погода в цьому році просто ідеальна. Бюджет і можливості тут не мають значення. Ми дуже любимо пікніки і часто організовуємо їх самостійно. Дівчата відповідають за приготування столу, а хлопчики за дозвілля.
Ольга Сумська

Великого посту дотримуюсь досить суворо. Не можу сказати,що дотримуюся всіх канонів і правил, все ж акторська професія забирає багато енергії. Але соєве молоко для капучіно ношу з собою в сумці (посміхається). Читаю молитви, намагаюся ні з ким не вступати у конфлікт, і надихає мене завжди приголомшлива фраза Блаженнішого Володимира "Брати і сестри, головне у піст — не їсти один одного".
Зараз, у найголовніші дні перед Великоднем, як і всі православні, дуже трепетно готуємося, печемо самі паски. Головні сімейні пасочки спочатку випікає Віталій, як глава сім'ї. Сам замішує тісто, чаклує над ним, нікого не впускає в кухню. (посміхається). В суботу — мій день з приготування сирних пасок та пасхальних вкуснятин. Мій рецепт сирної пасочки дуже популярний серед друзів. Донька Аня розписує писанки. Вона ходила на пысанкарство, тому я не змагаюся з нею в цьому жанрі. Максимум, що можу зробити, — зварити яйця круто і прикрасити яскравими наклейками. Просто і красиво!
Дуже любимо збиратися за сімейним столом. Але виїхати на пікнік — це такий релакс! Мені здається, сімейні пікніки, як ніщо інше, об'єднують сім'ю, дарують нові емоції. Сміливо відриваємо дітей від гаджетів і гайда на природу! Зазвичай я даю масу відповідальних завдань для дочки: підготовка і укомплектовка кошичків з їжею. Їй цей процес дуже подобається. Тато варить юшку на багатті, найсмачнішу в світі. І мама щаслива! (посміхається).

Віталій Козловський

Зізнаюся, що Великого Посту ніколи не дотримувався. Звик так з дитинства, тому що в моїй родині цієї традиції не було. Для мене піст полягає не стільки обмеження в їжі, як вважають багато хто, скільки духовне очищення. А цьому намагаюся приділяти велику увагу.
Головна пасхальна традиція для мене — зібратися всією сім'єю за одним столом, поїсти освяченої їжі, обов'язково битися яйцями", як в дитинстві. Адже кажуть, що той, чиє яйце не розбилося, буде посміхатися удача. Вірю в це, адже вважаю себе за життя щасливою людиною. В цьому році у мене свято подвійно, оскільки Пасха збігається з днем народження мого батька, тому поїду у Львів і всі разом в дружньому сімейному колі відзначимо.
Що стосується пікніків, найголовніше — це гарний настрій, гарна погода та душевна компанія. Тоді дійсно вийде відпочити і тілом і душею.

МОНРО

Будь-яке обмеження в чому б то не було, особливо в їжі — це прекрасний спосіб очиститися від шлаків, нормалізувати вагу, поліпшити самопочуття і зовнішній вигляд. Якщо ж у цей період постаратися вести більш-менш праведний спосіб життя, наповнювати себе духовно-користь подвійно. Піст-це не тільки випробування для організму і гаманця, але й прекрасний спосіб урізноманітнити меню, згадати про книги і спілкування з самим собою. Особисто я не пощу, так як живу за своїми принципами, але завжди стежу за церковними звичаями, і не тільки християнськими. Для загального розвитку свого культурного збагачення це цінні знання.
Моя сім'я вихована ідеалами Радянського союзу, де релігії була відведена другорядна, якщо не сказати ніяка, роль. До того ж батьки були в компартії і жили у великому місті, де відзначалися інші свята, але Великдень чекали всі, пекли паски, фарбували яйця, виїжджали на природу, не дуже вникаючи в тонкощі і деталі. В сучасній Україні церква та релігія відродилася і стали одним з найвпливовіших інститутів влади, тому релігійні свята отримали державний статус. Приготуваннями до Великодня в нашій родині займався тато, він і охрестився вже в похилому віці, відвідував служби, вивчав Біблію, а мама пекла і продовжує пекти смачні паски, які я з задоволенням поглинають.
В цьому році заїду до мами на сніданок, наберу смакоти і поїду на пікнік з друзями, гітарою та піснями.
Якщо ж відправлятися на пікнік, то тут важлива, однозначно, КОМПАНІЯ, яка налаштована веселитися зі змістом! Різними делікатесами і багатим асортиментом випивки зараз нікого не здивуєш, всі наситилися, тому потрібно підготувати розважальну програму: це різні ігри, починаючи від спортивних типу бадмінтону, волейболу закінчуючи крокодилом
Маша Єфросініна

На жаль, Поста я не дотримуюся. Мені здається, я, як би так правильно висловити, можливо, ще просто не доросла до повного розуміння цього. Я знаю, що Піст — це усвідомлене рішення, якась священна інтимна процедура, але необхідно розуміти, що він має на увазі не просто відмова від певних продуктів, а ще відсутність поганих думок і навіть статевих зв'язків. На жаль, я не можу зараз собі це дозволити, оскільки мені треба нормально харчуватися з-за того, що у мене маленька дитина, а ще я багато їжджу, і, часом, перебирати в їжі можливості немає.
У нас в сім'ї є одна традиція, яка триває вже дуже багато років. Кожен рік у великодню недільний ранок ми накриваємо стіл і чекаємо, поки мама прийде з пасками. Тільки після цього ми починаємо свято, б'ємося яєчками, їмо і, як кажуть, півдня проводимо за столом. Так буде і в цьому році.
Ідеальний пікнік, на мій погляд, — це ідеальна компанія! Зараз піднімати настрій і давати заряд бадьорості духу, а так само дозу позитиву можуть лише самі близькі, з якими добре і тепло. А там, буде він з ковбасою, узваром або шампанським та іншими витребеньками, під дощем або під сонцем, абсолютно не важливо!
Андре Тан

Ви знаєте, я не дотримуюся Посту, оскільки дієти влаштовую для себе незаисимо від традиційних відмов від певних продуктів. Я живу по своєму, так би мовити, календарем, але, при цьому, дуже люблю потім побитися яйцями і покуштувати пасочку.
В дитинстві я ходив з дорослими в церкву на передодні свята, щоб посвятити паски та інші великодні атрибути, але з віком ця традиція потихеньку исчазла. Не тому, що я не хочу, а тому, що не виходить. Зате в неділю ми обов'язково збираємося за великий святковий стіл в оточенні друзів і родичів. А що стосується однієї цікавої традиції з дитинства, яка досі актуальна — це бити яйця об лоб, щоб перевірити, у кого міцніше мізки (сміється).
Стосовно пікніків, то я їх ну просто обожнюю! Головне, щоб дівчата не одягали вузькі сукні і підбори на такий захід. А ще не варто напиватися, оскільки багато хто саме так і відпочивають на природі. Що ж стосується компанії, то, як раз для пікніка, дуже важливо, щоб оточували тільки перевірені близькі люди. У моєму випадку — це друзі, з якими я знайомий вже більше 10-ти років.

Лілія Подкопаєва

Безумовно, до таких звичаям я ставлюся добре, тільки з-за напруженого графіка і постійних роз'їздів у мене немає можливості дотримуватися Великого Посту. Але я веду здоровий спосіб життя, тому в питанні харчування дозволяю собі не всі. Обмеження в їжі мені даються досить легко. Головне, знати, навіщо ти це робиш.
Звичайно, як і більшість сімей, ми обов'язково готуємося до Великодня. Робимо крашанки з дітьми, завжди висвітлюємо паски до церкви. Сама я їх не печу, але завжди купую заздалегідь. А ввечері обов'язково організовуємо сімейний вечерю. На жаль, із-за робочих питань, в цьому році всією родиною зібратися на Великдень не вийде. Я зараз в США проводжу майстер-класи. На саме свято я планую піти в церкву. Пасочками я вже запаслася.
Для мене найкращий пікнік, коли ми по вихідних збираємося всією сім'єю і смажимо шашлики або стейки. Мабуть, це наша улюблена сімейна традиція. Всі приготування ми робимо разом, діти теж допомагають готувати. Ми граємо в ігри, спілкуємося. Подібні вікенди завжди проходять дуже весело.

Катерина Бужинська

В цьому році постили частково, але свято чекаємо з нетерпінням. Мені дуже важко постити, так як я люблю м'ясо, це для мене повноцінна їжа. В цьому році вимушено (підготовка до Європейського туру "Украінці в Європі") будемо святкувати в Барселоні в українській Церкві з нашою діаспорою. Іспанську паску вже купили, а на пікнік, можливо, поїдемо на Менорка. Люблю овочі, зелень і шикарно приготований шашлик! Весела компанія, музика і, бажано, водойма в Болгарії на величезній терасі — це мій ідеальний пікнік. У нас є скара — металеві решітки, на яких дуже смачно виходить приготувати м'ясо, болгарський перець, гриби і картоплю.