Новости о звездах @ru
Подобається

“Несгибаемая”: 10 фактов о фильме, который выходит в РФ и в Украине под различными названиями (видео)

03/04/2015     Автор: admin
“Несгибаемая”: 10 фактов о фильме, который выходит в РФ и в Украине под различными названиями (видео)

2 квітня в прокат виходить фільм «Незламна». Це останній на сьогодні україно-російський проект. Присвячений він подіям ІІ Світової війни. Одночасно він виходить в Росії під назвою «Битва за Севастополь», хоч обороні міста присвячено на так вже і багато екранного часу. 

Фільм базується на біографії Людмили Павличенко, жінки-снайпера. У 25 років на рахунку Людмили було 309 німецьких солдатів. 

Автори створили доволі старанний байопік, більш менш пафосний, із доволі якісною комп’ютерною графікою у поєднанні із бекграундом радянського війського кіно. Бюджет складає $5млн.

 Чи можна назвати фільм пропагандою? Мабуть, ні. Але чи є його вихід на екрани своєчасним? Мабуть, так само ні. Але наразі – лише факти. 

— В Росії фільм виходить під назвою «Битва за Севастополь». Саме під цією назвою його презентаціявідкривала російський павільйон у Каннах у травні 2014 року.

— Робота над фільмом почалася в 2012 році. В кінці 2013 року Державне агентство України з питань кіно надалокоманді фільму бюджетне фінансування в рамках щорічного конкурсного відбору кінопроектів.

— У якості режисера був запрошений Сергій Мокрицький. З його приходом сценарій був змінений у бік більшоївідповідності офіційній, радянській біографії Людмили Павличенко.

— Фільм знято російською мовою, потім зробленоукраїнський дубляж .

—  Основною знімальним майданчиком мав стати Крим. Епізоди на півострові знімали до анексії. Інші локації — Київ, Одеса, Кам’янець-Подільський.

— Володимир Мединський, міністр культури РФ про фільм та Україну: «Мене, як історика, захоплювало, як американські кінопродюсери, не маючи реальної історії та героїв, створюють фантастичне кіно. «Битва за Севастополь» — альтернатива цьому, тут реальний кожен кадр. Тільки наше кіно може породити таку інтригу». «На Україні прокат буде, але продюсери бояться панічно наслідків… Стрічка буде показана на національній мові країни». «Ми прийняли рішення взяти на себе подальше фінансування цього фільму, так як, українська сторонавідмовилася виконувати свої зобов'язання».

— Єгор Оленев, генеральний продюсер фільму про фінансування ($5млн) та версії картини: «На жаль пан Мединський любит щось сказати таке, що не має зв’язку із дійсністю. Картина спільного виробництва України та Росії, ми це відверто кажемо. Україна фінісувала 79%, Росія – 21%. З тих 79%  Держкіно надало 33% (у 2013 році), інші гроші – це приватні українські гроші. Російська компанія «Нові люди» надала 21% коштів». «Нашою гордістю є те, що фільм буде і в Росії, і в Україні однаковим. Ми нічого не змінювали».

— Юлія Пересільд, актриса, яка зіграла головну роль про фільм та Україну: «Я рада, що Володимир Мединський (міністр культури РФ) назвав «Битву за Севастополь» російсько-українським фільмом. Я дуже рада, що у нас не спробували перетягнути ковдру… На Україні намагаються, звичайно, але як брата молодшого їх треба пробачити».

— Для українського актора Віталія Лінецького роль у фільмі стала однією з останніх (він загинув 16 липня 2014).

— У саундтреку фільму використана пісня «Океану Ельзи»«Обійми». Російська співачка Поліна Гагаріна для «Незламної» переспівала «Кукушку» Віктора Цоя.