12 нових українських пісень, які вас вразять! Це має почути кожен українець!

20/05/2017     Автор: Ігор Нагорний
12 нових українських пісень, які вас вразять! Це має почути кожен українець!

Переможну пісню Євробачення-2017 виконали українською мовою: це треба почути! — Радіо Максимум. П'ять українських соцмереж, які варті вашої уваги, — передає Корупція Стар

Популярне: Попереду ЛІТО! Камєнських у чорному купальнику прикрасила обкладинку журналу (ФОТО)


Приголомшливе повернення Руслани, пісня про "сов" від одеського гурту Epolets та потужна робота від екс-військового та музиканта Фавста. Радіо МАКСИМУМ пропонує вашій увазі щотижневу рубрику про новинки в українській музиці.
Руслана – Я Люблю
Легендарна Русалана повернуся на сцену з новим чуттєвим проектом про любов, силу і віру, одразу представивши відеороботу "Я люблю" (It's Magical). Зйомки кліпу проходили в Рівненській області в унікальному місці – базальтовому кар'єрі, і таких місць всього чотири на планеті!

У кліпі Руслана в 10-кілограмовій кольчузі грає роль дівчини-воїна. Саме цей образ найкраще відображає внутрішній стан співачки після драматичних подій в країні і складних експедицій в гори, де вона шукала натхнення. Як завжди сильна та водночас лірична Руслана зачаровує! 


Epolets – Місто спить
Музиканти з Одеси потішили прихильників черговою новинкою, яка стала другою оприлюдненою піснею з майбутнього альбому гурту. За словами учасників Epolets, "Місто спить" присвячено всім тим людям, які живуть тоді, коли все інше місто поринає у сон. У ній йдеться про тих, кому замало повітря вдень, кому не вистачає дозволеної денної швидкості, про тих, що летять на світло, але можуть бачити у темряві, наче коти. Заінтриговані? Тоді слухайте!


Mashlaw – Напевно
Столичний гурт Mashlaw напередодні виходу свого дебютного повноформатника оприлюднив один із синглів. При цьому пісня "Напевно" з потужним соціальним меседжем була створена ще в переламних 2013-2014 років.

"Вона про невідповідність між тим, що люди кажуть, у що вірять та тим, що вони роблять. Про те, що яка б не була форма правління чи державного устрою, суспільство людей, яке чекає, що хтось прийде і щось змінить, поки вони сидітимуть біля телевізорів після ненависної роботи з пляшкою пива, не зробить життя кращим. Про те, що моральні цінності, які в нас вкладали в дитинстві, школі та університеті зовсім не діють у реальному житті і це дуже прикро. Одним словом, пісня про абсурдність людського суспільства", – поділилися музиканти Mashlaw.


Натоліч – Amon-ra (альбом)
Свіжа платівка дніпровськиз поп-рокерів вмістила у себе 14 авторських треків та один бонусний ремікс. За словами вокаліста гурту "Натоліч" Костянтина Рафальського, в альбомі Аmon-Ra команді вдалося зібрати та гармонійно поєднати досить різні за настроєм і концепцією пісні. Таким чином, платівка вмістила як композиції соціального спрямування, так і філософські та, звісно ж, романтичні роботи.


Freel – Кім Кі Дук (кліп)
Андрій Шалімов, він же Freel, екс-учасник відомого хіп-хоп проекту "На відміну від", презентував новий кліп у рамках сольної діяльності. Свіже відео виконавець власноруч знімав на GoPro-камеру під час мандрівки зі своєю дівчиною країнами Європи.

"Кім Кі Дук" має яскраво виражений меланхолійний характер, натякаючи слухачеві на циклічність подій у житті та навіть, можливо, на безальтернативність певних вчинків. Назва пісні "Кім Кі Дук" походить від імені відомого південнокорейського кінорежисера, який знімає свої роботи у суворій послідовності до логіки сценарію. Усе має свій початок і кінець, переконують музиканти, і з цим важко не погодитися.


Олесь Целюх – Рівновага
"Рівновага" – це послідовність "Квадрату", стверджує львівський музикант Олесь Целюх, маючи на увазі зовсім не геометричні поняття, а свій новий двотрековий сингл і попередній міні-альбом. Свіжий реліз під назвою "Рівновага" вмістив у себе дві нові композиції – пісні "Космічні Тіла" та "Не заважай", які є концептуальним продовженням його попереднього EP-альбому. Як вам?


Semmar – Віраж
"Я не втрачаю ритм, скоріш за все втрачаю слух", – співають у своєму першому оприлюдненому синглі з майбутнього міні-альбому учасники столичної інді-поп команди, водночас спростовуючи власним співом таку заяву.

"Це пісня про зривання масок. Це відмова від вигаданого образу – крок на шляху до подолання внутрішнього бар’єра. Людина втомилася хотіти бути кимось іншим. Цей меседж закладено і в назві пісні. Гра слів "віраж – віриш" – про те, що не все є таким, яким здається на перший погляд", – наголошує клавішниця SEMMAR Марина Новицька.


Фавст – Все це не так
Хіп-хоп виконавець на псевдо Фавст вразив треком "Все Це Не Так", у якому переповів історію про складні й підступні випробування долі та їхній вплив на життя людини. І все це, між іншим, на прикладі власного життєвого шляху.

Я займався музикою до війни, але, чесно кажучи, хотів закинути усе це. Проте повернувшись з того пекла я зрозумів, що мені необхідно виговоритись. Текст і мінус пісні "Все Це Не Так" – мої. Не так давно випустив збірку своїх віршів, а зараз пишу музичний альбом, в якому хочу сказати своє ставлення до життя, до минулого, про пережите на війні і кохання… Він має вийти більше особистим, а не для топів прослуховувань, – ділиться Вадим aka Фавст.
Дуже потужна робота музиканта та вже екс-військового. Ви маєте це почути:


Останній Притулок – Шукачі пригод
Молодий харківський проект "Останній Притулок" запрошує вирушити разом із ним на пошуки пригод! Днями гурт презентував у мережі свій перший офіційний сингл "Шукачі пригод", який увійде до майбутнього дебютного альбому гурту. Підтримайте талановитих виконавців!


Peredmova – Самотній Місяць
Столичний інді-дует Peredmova у складі літературознавиця Віра Правило та музиканта Владислава Зарічнюка презентував першу композицію зі своєї майбутньої платівки. Новинка під назвою "Самотній Місяць" видана у рамках діяльності новоствореного Вірою та Владом лейблу Dobryi Bober, орієнтованого на видання цікавої української музики, проведення різних концертів, фестивалів, лекцій.

"Я дивилась на місяць ввечері. Миттю прийшло масштабне відчуття. Я відчула загадку і людяність місяця. Я подумала про людину, яка відмовилась від Землі і тепер живе на місяці. Я написала текст, але не до кінця розуміла написане. Це схоже на життя, адже люди шукають правду і рухаються, аби лишитись собою. Вони знаходять, але хтозна-скільки сил витрачають на боротьбу з внутрішніми думками", – пояснює пісню "Самотній Місяць" Віра. Рекомендуємо!


Ауд.238 – Храми на брехні
Столична команда "Ауд.238" (яка була заснована однокурсниками одного з київських вишів), презентувала свій новий подвійний сингл, що отримав назву "Храми на брехні". Окрім однойменного треку до релізу потрапила композиція "Тебе знайти". Обидві пісні розповідають про кохання, пошук та душевний біль.


REMAFO – Небезпека (кліп)
Представляємо вам "небезпечну" музичну новинку від "креативної групки людей з нестандартними поглядами на український реп" під назвою REMAFO! Хлопці записали свій перший сингл "Небезпека" та одразу ж зняли до нього психоделічно-гумористичне відео.

Ми всі випадково зустрілись, по приколу написали мінус, майже на фрістайлах записали вокали і через тиждень на вихідних зняли у містечку Жидачів кліп. На наступний день ми пішли на львівське телебачення і в операторській каптьорці дозняли основні куплетні частинки, – розповів учасник REMAFO Олег Максимів.