Догляд за шкірою обличчя навесні: найкорисніші правила та поради

04/03/2017     Автор: Яна Романська
Догляд за шкірою обличчя навесні: найкорисніші правила та поради

Дізнайся, як впоратися з типовими сезонними проблемами шкіри.

Якщо сонячні промені починають гріти тепліше, а навколо барвисто вирує матінка природа, це означатиме одне — прийшла весна. Навесні не тільки пробуджується природа, а й наша шкіра. 

Після зимових холодів і обвітрювання шкіра особливо потребує додаткового догляду, передає Корупція. Стар

Можливо ти зауважила, що твоя шкіра обличчя якось дивно поводиться: з'являються почервоніння і акне, шкіра починає лущитися або, навпаки, жирно блищить. Але як впоратися з типовими сезонними проблемами шкіри?

Doglyad-za-shkiroyu-oblychchya

Спеціально для тебе редакція розповість, як доглядати за шкірою навесні і підкаже, як вибрати правильний підхід до здорової шкірі обличчя.

Умивайся кип'яченою водою або кубиком льоду. Навесні не варто вмиватися водопровідною водою, так як вона агресивно діє на і без того постраждавшу шкіру обличчя. Зроби вибір на користь кип'яченої води, а краще зовсім вмиватися відварами, наприклад ромашки, петрушки або м'яти. 

Для жирної шкіри з розширеними порами відмінно підійде вмивання кубиком льоду з замороженим відваром. Такий вид умовно відрегулює роботу сальних залоз, звузить пори і додасть твоїй шкірі пружність.

Збагачуй свій раціон вітамінами. Вживай в їжу більше продуктів, багатих на вітаміни і мікроелементи. Зменш кількість вживаної жирної їжі і солі у своєму раціоні. 

Як це не банально звучить, але постарайтеся харчуватися правильно. Підтримуй водний баланс. Першими ознаками порушеного водного балансу є тьмяний колір обличчя. 

Рекомендуємо випивати рідини, близько 2 літрів на добу. Пити можна будь-які напої, але найкраще підходить звичайна, очищена вода. Вода очищає від токсинів і шкідливих речовин, що накопичилися в організмі, покращуючи тим самим стан шкіри обличчя.

Покращуй колір обличчя і стан шкіри за допомогою живильних масок. Навесні шкіра обличчя стає знезводненою і більш чутливою через перепади температури і активного сонця. Щоб усунути недосконалості, рекомендуємо один чи два рази в тиждень робити живильні маски для обличчя. 

Маску ти можеш придбати в будь-якому косметичному магазині або ж зробити самостійно вдома.

Маска з вівса і зелені:

Дрібно нарубай зелень кропу — 1 столову ложку, з'єднай з оливковою олією — 1 чайною ложкою, геркулес перемели в кавомолці і додай до суміші стільки, щоб вийшла кашоподібна маса. 

Потримай маску 15 хвилин і потім вмийся водою кімнатної температури. Маска відмінно зволожує шкіру, повертаючи їй еластичність і згладжує дрібні зморшки.

Очищай шкіру обличчя. Не забувай перед сном знімати макіяж за допомогою тоніків або міцелярної води. Відмовся від спиртових лосьйонів, вони жахливо сушать шкіру обличчя. 

dc8_8dab6964c15785f2b07caafa842d382c_fitted_740x700

Комплексний догляд за шкірою обличчя повинен виглядати так: очищення молочком, тонізація — тоніком або сироваткою, а вкінці — зволоження денним (нічним) кремом для обличчя.

Користуйся перевіреною косметикою. Нові продукти краси вводь поступово, уважно відстежуючи реакцію своєї шкіри. Також весняне сонце стає дуже активним, а значить, що косметика для догляду навесні повинна бути ще і сонцезахисною.