Новини про зірок
Подобається

Євген Нищук про квоти: «Для молодих виконавців це стане імпульсом»

16/01/2017     Автор: Ігор Нагорний
Євген Нищук про квоти: «Для молодих виконавців це стане імпульсом»

Не так давно вступили в силу ухвалені Верховною Радою зміни до закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо введення квот на українську музику в ефірі радіостанцій, передає Корупція.Стар

Закон зобов'язує транслювати державною мовою не менше 35% від загального обсягу пісень протягом доби, а також не менше 35% від обсягу пісень у кожному проміжку часу з 7:00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00.

При цьому на радіостанціях, де частка пісень на офіційних мовах Європейського союзу становить не менше 60% від загального обсягу, обов'язкова квота українських пісень знижується до 25%. Закон також містить норму, згідно з якою радіостанції повинні забезпечити не менше 60% добового обсягу ведення передач, в тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.

 

Євген Нищук
міністр культури України

Було так багато галасу навколо питання щодо введення квот на збільшення україномовної музики на радіо. Багато говорили, що це цензура. Але закон вступив в силу, вже минув певний час і нічого страшного – люди слухають українську музику. Подібна ситуація колись була і з українським дубляжем. Спочатку з цього приводу теж велося багато дискусій, але в підсумку всім сподобалася ця практика. Так буде і з українською музикою, тому що вона де-факто завжди чудова, її багато і закон про квоти сприятиме її розвитку.