Зіркові скандали
Подобається

Чому Людмилу Гурченко поховали без відспівування в церкві: Жахлива таємниця актриси відкрилася тільки зараз!

18/09/2016     Автор: Яна Романська
Чому Людмилу Гурченко поховали без відспівування в церкві: Жахлива таємниця актриси відкрилася тільки зараз!

Духівник Людмили Гурченко ігумен Данило розповів, чому актрису поховали без відспівування в церкві.

У день похорону прийшла новина, що згідно з останньою волею актриси її сім'я відмовилася від відспівування в церкві, так як Гурченко була атеїстом. Новина, розтиражована багатьма виданнями, обурила одного друга актриси ігумена Данила, клірика кафедрального собору Берліна, секретаря архієпископа Берлінського і Німецького Феофана, передає Корупція.Стар

Священик часто розмовляв із Гурченко по душам і переконаний, що вона не могла написати таке в заповіті. Причина відмови від відспівування полягала в іншому. «Чоловік, Сергій Михайлович, не знав чи хрещена вона. Бога-то не обдуриш. Є відомості, що бабусі таємно її хрестили в 1936 році в Харкові. Але доказів немає. 

"Ми зараз шукаємо людей, які могли б щось розповісти. На випадок, якщо б чутки не підтвердилися, ми з Людмилою Марківною обговорювали можливість проведення обряду в Берлінському кафедральному соборі. Не встигли…".

1-1

Тепер навіть якщо і буде її заочне відспівування, то таємне», — розповів «Експрес-газеті» ігумен Данило. 

По цій темі дочка пролила світло на конфлікт з Гурченко.  

«Я назавжди запам'ятаю слова Людмили Марківни під час нашої останньої зустрічі: «Данило, тільки … не зрадь мене».

Після жовтих публікацій, що Гурченко була проти обряду відспівування і нібито в заповіті просила про це, я вирішив висловитися.

«Це не правда. Вона була духовною людиною, — заявив священнослужитель. — Зараз вона упокоїлася, а про неї продовжують писати неправду. Повірте, вона була духовною людиною, не таким, як її описують. Я щодня молюся за упокій душі великої актриси!».

«У неї було багато питань, пов'язаних з релігією. Чоловік Людмили Марківни, якого вона сильно любила, — православна людина, і сама вона тягнулася до віри. Коли ми відвідували місцевий храм, вона завжди ставила свічки за упокій душі тата і онука. У Москві ходила молитися до церкви таємно, не привертаючи уваги.

Найчастіше — на Ваганьківське кладовище, де тато похований», — повідомив батько Данііл.

Ігумен також прокоментував конфлікт актриси з її дочкою Марією.

«Це хвора тема. Всього сказати не можу — таємниця сповіді. Але вона добре ставилася до дочки, тепло про неї відгукувалася. Як можна її судити зараз? Не дай Бог нам пережити те, що випало на долю людей того покоління».