Зіркові скандали
Подобається

Таємні прибутки зірок в інтернеті: як знаменитості заробляють на знімках в купальниках (фото)

25/08/2016     Автор: Ігор Нагорний
Таємні прибутки зірок в інтернеті: як знаменитості заробляють на знімках в купальниках (фото)

Де, як ви думаєте, беруть гроші на шикарне життя зірки шоу-бізнесу?

Заробляють концертами, виставами і зйомками? Так, але не тільки. Під час кризи знаменитостей годують навіть не приватні вечірки, а соцмережі. Заробіток за один рекламний пост (кілька рядків на сторінці в соцмережі і фотографія з товаром) може досягати трьох мільйонів рублів!

Кожен популярний артист або телеведучий — авторитет для певної аудиторії. Люди хочуть носити такий ж одяг, їсти такий же йогурт, бувати в тих же місцях… Дотягнутися до зірок. Ось на цьому і грає замовник. Навіщо витрачатися на дорогі рекламні ролики? Можна просто написати відомій персоні прямо за адресою, вказаною на сторінці в соцмережі: хочу, щоб ви прорекламували наш продукт. Знаменитість називає суму. Решта — справа техніки, повідомляє Корупція.Стар

Я вас хвалю — платіть більше!

Що і як рекламують в Мережі? У Ксенії Собчак можна знайти пости про косметику, меблів або… масажний килимок. А за рекламні послуги майбутня мама бере від 250 000 рублів. Правда, додає хештег (позначку) # рекламна пауза. Як би посилає натяк аудиторії — «я сама не перевіряла, це просто бізнес!». Віра Брежнєва може блиснути рекламою дизайнерської сукні, ательє або купальника. Ольга Бузовасоветует фітнес-тренера, який «гарантує повернення грошей, якщо не зможе допомогти». Тренер сидить з фотогалереєю клієнтів на колінах. Ксенія Бородіна запевняє, що кілька років користується смужками для відбілювання зубів. Може і мережу аптек похвалити. Дмитро Нагієв з фірмовим прищуром пояснює переваги обраного ноутбука або, спітнівши, обіймає бігову доріжку, вказавши адресу інтернет-магазину, де її придбав. Одіозна зірка «Універ» Настасья Самбурська козиряє вигідною банківською картою і пред'являє залакованими нігті — адреса салону додається.

Бували випадки, коли ведучою телешоу замовляли пост про чудодійні здібності хірурга: мовляв, сліпить груди, як у Памели Андерсон в кращі роки! — І на наступний день телефон лікаря розривався так, що помічників доводилося наймати.

Роздвоєння горілки!

Реклама в блогах давно годує наших зірок — але бувають і збої. На початку року передплатники Ксенії Собчак звернули увагу на натюрморт в Інстаграме зірки. На фото був стіл, на ньому — пляшка горілки певної марки, банку чорної ікри, тарілка з малиною, келихи, чарка і прилади. Знімок з'явився в профілі Собчак з підписом «Непогане таке закінчення дня. Приїхала додому з «Дождя», а у мене тут такий «джентльменський набір». Білок на ніч, та ще й з горілочкою — багатообіцяюче! ». Фото було зроблено нібито в її будинку на Рубльовці. А незабаром якась Дуся Бубела переписує ту ж саму фотографію, тільки опубліковану сім тижнів тому її знайомої в Лос-Анджелесі. Через деякий час обидва пости були стерті.

 

Две одинаковые картинки с разницей в семь недель: слева - от Собчак, справа - от подруги Дуси Бубель. Совпадение? Едва ли. Фото: Instagram.com

Дві однакові картинки з різницею в сім тижнів: зліва — від Собчак, праворуч — від подруги Дусі Бубела. Збіг? 

Вам зірку якої категорії?

Вирішальну роль у вартості реклами грає саме кількість підписників. Всіх зірок дуже умовно можна поділити на три категорії — в залежності від їх популярності, репутації і вартості їх роботи.

Перша категорія — найрейтинговіші інстаграм-персонажі (див. «Саме»). Музиканти, артисти, телеведучі. Реклама у них коштує досить дорого, але клієнт, що називається, задоволений.

— Я стежила за одним рекламним постом у Ксенії Бородіної, — говорить фахівець в області інтернет-піару Любов Соболєва. — І особисто зафіксувала, як на рекламований нею аккаунт підписалося більше 60 000 чоловік. Можна як завгодно ставитися до «Дому-2», але це працює.

Ксения Бородина мечтательно смотрит в будущее. Найдите на этом фото лишний предмет. Фото: Instagram.com

Ксенія Бородіна замріяно дивиться в майбутнє. Знайдіть на цьому фото зайвий предмет.

Друга категорія — середній ціновий діапазон. Досить популярні зараз особи — ті, хто в тренді. Актори, які виконують головні ролі в сучасних серіалах і повнометражних фільмах, найвідоміші співаки, співачки і музичні групи, ведучі популярних телешоу. У перекладі на передплатників — це акаунти з аудиторією до 1 мільйона передплатників. Їх реклама коштує мінімум в два рази дешевше, ніж у топових блогерів. При цьому вона не менш ефективна. Найчастіше у таких зірок більш лояльні передплатники, а охоплення не так вже й малий.

Третя категорія — «бюджетники». Учасники або колишні учасники телешоу (найчастіше — «Дом-2»), провідні програм нанішевих телеканалах, актори деяких серіалів і «збиті льотчики" (солісти популярних колись груп, актори старої гвардії, які давно не знімаються в кіно і серіалах). Може бути, вони не в топі, але аудиторія накопичена значна — до 500 000 фанатів. Вони отримують зовсім «скромні» гонорари за рекламу — до 20 000 рублів, а деякі готові працювати і на умовах бартеру, тобто робити рекламні пости в обмін на надання товару або послуги.

Звичайно, далеко не завжди все це вистрілює. Інакше все інстаграм-зірки жили б на Мальдівах. Результат реклами від знаменитості залежить тільки наполовину. Решта 50% — відповідальність замовника. По-перше, треба розуміти, в блозі якої зірки що можна рекламувати. Зрозуміло, що не треба хвалити шуби і стейки у вегетаріанців. По-друге, потрібно підготувати чіпляє рекламний текст. Крім того, деякі зірки заламують просто космічні ціни — і ніхто до них не звертається. Тому заробляють ті, хто працює за принципом «краще менше, та краще».

КОНКРЕТНО

Почім реклама для народу

Тіматі (співак) — 6,4 млн. Підписників — рекламний пост від 3 000 000 руб.

Ксенія Собчак — 6,4 млн. Підписників — 300 000 руб. (Два поста — знижка).

Настасья Самбурська (зірка серіалу «Універ») — 6,4 млн. Підписників — до 200 000 руб.

Ксенія Бородіна (ведуча шоу «Дом-2») — 6 млн. Підписників — 150 000 руб.

Ольга Бузова (ведуча шоу «Дом-2») — 5,9 млн. Підписників — 150 000 руб.

Віра Брежнєва (співачка) — 5,7 млн. Підписників — від 200 000 руб.

Дарина Пинзарь (екс-учасниця "Дому-2») — 2 млн. Підписників — 35 000 руб.

Олена Водонаєва (телеведуча) — 1,5 млн. Підписників — 80 000 руб.

Галина Боб (зірка серіалу «Деффчонкі») — 1,2 млн. Підписників — 100 000 руб. з відео, 70 000 — без відео.

Евеліна Бледанс (актриса) — 750 тисяч. Підписників — 70 000 руб.

Анфіса Чехова (телеведуча) — 800 тисяч. Підписників — 60 000 руб.

В ТЕМУ

Оголення і накопичення!

Окрема пісня — з купальниками. Хто б міг подумати, що всі ці барвисті фотосесії з пляжів і блакитних берегів часто не бажання похвалитися фігурою, а також бізнес.

Відома італійська фірма Calzedonia давно вже обробляє наших зірок. У 2015 році Віра Брежнєва стала обличчям компанії і взяла участь у модній зйомці в бікіні. Проходило все на турецькому узбережжі, в одному з розкішних п'ятизіркових готелів поблизу Кемера. Звичайно, після цього глянцеві журнали з радістю опублікували купу знімків з оголеною співачкою. Cама Брежнєва теж не раз виставляла ці фото у себе в Інстаграме. Відмінна реклама!

З 2016-му фірма влаштувала вечірку на Сейшелах, кудавивезла цілий пляжний десант: не тільки Віру Брежнєву, а й інших цінителів витонченого білизни — Равшану Куркову, ЕленуТемнікову, Олену Летючу, Ірену Понарошку і так далі. Звичайно, потім знімки (в тому числі в Інстаграме) в білизні італійської марки заповнили інтернет і обкладинки журналів.

Пам'ятайте скандальний знімок Ксенії Собчак з обтягнутою купальником «вагітної» грудьми? Всі дружно написали про те, як Собчак пікантно виглядає, а дизайнер Наталія Якимчик в цей час напевно потирає руки. Адже пост, який набрав більше 50 тисяч лайків, містив хештег з її ім'ям. І ті, хто цікавиться, прочитали. Так було і в десятках інших випадків, коли Ксенія не соромилася показати скромну груди, за що її потім розпинали злостивці. Зате під підписом до фото красувалися згадки авторів білизни.

До речі, з «вдячністю» до Якимчик у себе в Інстаграме виступали Ірина Дубцова, Яна Рудковська, Глюк'oZа, Вікторія Боня, Агнія Дітковскіте та інші.

Коронний шпагат Анастасії Волочкової — теж трюк з секретів. Балерина не раз з'являлася на фото в мікробікіні бренду Анастасії Іванівській. Який, до речі, ненав'язливо хвалить і колишня порнозірка Олена Беркова.

Анфіса Чехова теж любить поділитися грайливим фото. І це не тільки перемога над комплексами, а й розповідь про білизну для пишних дам.

Анфіса Чехова не соромиться рубенсовських форм. Особливо якщо можна обгорнути їх в хорошу білизну і заробити.

Але тільки спробуйте заїкнутися, що подібні пікантні знімки — реклама. Якщо мова не про офіційне контракті, зірка напевно обуриться: «Хлопці, я від щирого серця! Просто це бікіні чудово на мені виглядає! »

Виглядає зазвичай і справді непогано. Не посперечаєшся.

ПИТАННЯ — Ребров

А податки вони платять?

— Швидше за все, такі доходи слід кваліфікувати як підприємницьку діяльність, — вважає генеральний директор юридичної компанії «Податкова допомога» Ілля Мокришев. — Тому що це не разові акціе, а систематичні — з добуванням вигоди. По-хорошому, артист в такому випадку повинен бути зареєстрований як ІП або юридична особа з правами на використання імені і декларувати отриманий дохід. А потім платити з цієї суми податок. Наскільки я знаю, майже всі зірки є ВП. Це вигідно — спрощена система оподаткування. Плюс прибутковий податок в цьому випадку становить не 13 відсотків, як у звичайних людей, а тільки 6.

Але перевірити, робиться це чисто або гроші йдуть через конверт, складно і дорого: залучення експертів, проведення експертизи … Заради рекламного поста ніхто цим займатися не буде. До того ж немає ні касових чеків, ні документації, тому практично неможливо викрити людини в прихованій рекламі. На Заході діє зворотний метод контролю доходів — виходячи з витрат. Великі покупки потрапляють в приціл податкової поліції. У нас такого механізму немає. Тому сплата податків залишається на совісті артистів.

А ще …

Волочковій готелі готові надавати безкоштовно номера, якщо вона буде згадувати на своїх сторінках де саме відпочиває, робить свої шпагати. У минулому році пропонували її ім'ям острів назвати, аби вона погодилася постійно їх рекламувати. Судячи з того, що в цьому році вона відпочиває в інших місцях, не збрехали.