Зіркові скандали
Подобається

Фіналістів нацвідбору до «Євробачення» звинуватили в сепаратизмі: скандал набирає обертів (ФОТО)

16/02/2016     Автор: admin
Фіналістів нацвідбору до «Євробачення» звинуватили в сепаратизмі: скандал набирає обертів (ФОТО)

evrovidenie-nacotbor1

Вокаліста проекту SunSay, 36-річного Андрія Запорожця, багато хто знає ще по групі "5'Nizza". Але, незважаючи на це, "Євробачення" — перший конкурс в житті артиста, передає Корупція.Стар

— Для мене це експеримент, — зізнався Андрій перед виступом. — Я ніколи не пробував брати участь в конкурсах і не дивився "Євробачення". Тільки чув, що існує такий конкурс, і бачив бородату жінку (сміється). У мене немає такого голосу, як у Джамали, крутого номера, як у The Hardkiss, але у мене є хороша пісня, яку я хотів би представити.

Втім, знайшлися і ті, хто додали ложку дьогтю в бочку меду. Деякі звернули увагу, що український співак гастролює по містах Росії. Інші і взагалі засумнівалися, чи має SunSay право їхати на "Євробачення" з цією піснею, оскільки вона не зовсім нова. Адже за правилами конкурсу пісня не повинна бути засвічена до 1 вересня 2015 го, а Love Manifest звучить в репертуарі групи ще з 2014 року (дехто навіть записав відео на телефон і виклав в інтернет).

24143696

Пісню не знімуть з конкурсу

Всі крапки над "і" розставили організатори нацвідбору (загальна команда каналів СТБ і UA: Перший), які пояснили ситуацію так:

— У нас немає сумнівів у тому, що пісня SunSay відповідає правилам конкурсу "Євробачення". Офіційний реліз Love Manifest відбувся 30 вересня 2015 го. Разові виконання початкового варіанта пісні, зняті глядачами на мобільний телефон, не є комерційною публікацією або повноцінної публічною презентацією композиції — а значить, це не є порушенням правил. Ми бачили ці поодинокі публікації на момент подачі пісні для участі в відборі — у них було менше 100 переглядів, це не створювало артисту конкурентних переваг перед іншими учасниками відбору. Кількість переглядів різко збільшилася в ніч після виступу SunSay у другому півфіналі національного відбору 13 лютого.

Музичний продюсер нацвідбору Костянтин Меладзе говорить, що нинішній варіант істотно відрізняється від попереднього:

— Пісня, з якою SunSay бере участь в національному відборі, за звучанням істотно відрізняється від початкового варіанту, на який посилаються глядачі. Раніше в композиції куплети були російською мовою, зараз в ній оригінальний англійський текст і зовсім інша, нове аранжування. Це якісно інша пісня.

Дійсно, в композиції нові слова та аранжування, що відповідає вимогам для участі в "Євробаченні". Тобто пісню не знімуть з конкурсу.

0106c169e561a39009a06ceb63681682

З ПЕРШИХ ВУСТ

"Все це плітки — підступи заздрісників"

Фіналіста "Євробачення" звинуватили в сепаратизмі і порушенні правил конкурсу.

Не встиг Андрій Запорожець (SunSay) зітхнути з полегшенням після успішного виступу в нацвідборі, як артиста звинуватили … в сепаратизмі. Соцмережі просто розриваються від дебатів на цю тему.

Першим забив на сполох блогер Мирослав Олешко: "SunSay підписаний на паблік Новоросії і виступає активно в Криму. Ось такі справи я помітив, відвідавши його сторінку".

У прес-службі групи впевнені: все, що зараз відбувається навколо артиста, не інакше як справа рук недругів.

— Завжди, коли людина успішна, з'являються заздрісники, — каже Ксенія Шагова, PR-менеджер SunSay. — Відкритого концерту в Севастополі у команди не було! Це чутки недоброзичливців, підтвердження цьому немає.

Що стосується ситуації навколо пісні, то, дійсно, Андрій написав її давно. Музиканти часто пишуть композиції, які лежать і чекають свого часу. Про те, що акустична версія звучала на якихось фестивалях і її зняли на телефон, це теж все було. Але повний твір з остаточним аранжуванням було презентовано відповідно до правил "Євробачення". Більшк того, англійський текст цієї пісні був вперше виконаний на національному відборі, а до цього він не виконувався. Тому можемо офіційно заявити, що все гаразд. Керівництво "Євробачення" в Україні було попереджено ще тоді, коли ми підписували контракт, що пісня виконувалася в акустичному варіанті раніше.